Άλλο ένα “εργατικό ατύχημα” – Νεκρός 40χρονος πατέρας 3 παιδιών στο ΧΥΤΑ Ληξουρίου

Αυτό είναι ένα από τα δεκάδες “εργατικά δυστυχήματα” που έρχεται να προστεθεί στη μακάβρια αλυσίδα των θυμάτων της εργατικής τάξης, που απαιτεί το “σαξές στόρι” της ανάπτυξης για να στεριώσει.

Ένας 40χρονος εργάτης, πατέρας τριών παιδιών, βρήκε φρικτό θάνατο σήμερα το πρωί στο ΧΥΤΑ Ληξουρίου, στην περιοχή Πολλοστή Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε μεταβεί στο σημείο για να επιδιορθώσει τη βλάβη που παρουσίασε ένα μηχάνημα διαλογής απορριμμάτων, και τελικά καταπλακώθηκε από αυτό, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

0 40χρονος είχε μεταβεί μόνος του στο σημείο κι έτσι δεν μπορούσε να ζητήσει βοήθεια από κάποιον συνάδελφό του. Βρισκόταν στο δυναμικό της εταιρίας “Μεσόγειος ΑΕ”, που έχει αναλάβει εργολαβικά το -ιδιαίτερα κερδοφόρο- κομμάτι της ανακύκλωσης στο νησί, χωρίς όμως να σπαταλήσει “περιττά κονδύλια” για την ασφάλεια των εργαζόμενών της.

Αυτό είναι ένα από τα δεκάδες “εργατικά δυστυχήματα” που έρχεται να προστεθεί στη μακάβρια αλυσίδα των θυμάτων της εργατικής τάξης, που απαιτεί το “σαξές στόρι” της ανάπτυξης για να στεριώσει. Ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός, καθώς το Υπουργείο Εργασίας -της… αριστερής μας κυβέρνησης- αρνείται να δώσει αναλυτικές στατιστικές που θα τσαλακώσουν το προφίλ με τις κοινωνικές της ευαισθησίες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: