24ωρη Απεργία αποφάσισαν ΑΔΕΔΥ και ΕΚ Αθήνας – Στάση εργασίας από την κατάπτυστη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Η πίεση της βάσης έφερε καρπούς και αποτέλεσμα. Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚ Αθηνών άλλαξαν τη στάση τους και συμμετέχουν στην απεργία. Φανατικά στο πλευρό της κυβέρνησης και των αφεντικών η γραφειοκρατική κλίκα της ΓΣΕΕ

Η πίεση της βάσης φέρνει καρπούς και αποτελέσματα!

Παρά τις παλινωδίες -που έπαιξαν βέβαια τον δικό τους ρόλο για να μην οργανωθεί εγκαίρως η απεργία- και τα κωμικά επιχειρήματα πως δεν υπάρχει διάθεση για απεργία στη βάση, η πίεση της τελευταίας ανάγκασε κάποιες δυνάμεις να αναθεωρήσουν τη στάση τους σχετικά με την απεργία στις 16 Ιουνίου -μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Το μεσημέρι έγινε γνωστό πως η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ πήρε απόφαση για απεργία, με απεργιακή συγκέντρωση το πρωί στην Κλαυθμώνος και νέο συλλαλητήριο το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Πριν από λίγο το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε πως αντίστοιχη μεταστροφή υπήρξε και στο μεγαλύτερο ΕΚ της χώρας, ενισχύοντας το απεργιακό κάλεσμα για τις 16 του μήνα, για να παραλύσει η χώρα.

Η μόνη που έμεινε πιστή στη γραμμή της αποκλιμάκωσης και της αποδιοργάνωσης του αγώνα ήταν η γραφειοκρατική κλίκα της ΓΣΕΕ, που ξεπληρώνει γραμμάτια στην κυβέρνηση με τη στάση της και της κάνει ένα ανέλπιστο πολιτικό δώρο, λίγες μόλις μέρες μετά τη μαζικότατη απεργία στις 10 Ιούνη, τη δυναμική και τις ανεβασμένες διαθέσεις που ανέδειξε.

Η ΓΣΕΕ πήρε για τα μάτια του κόσμου την απόφαση για τετράωρη στάση εργασίας (!), από τη 1μμ ως τις 5μμ και καλεί σε απογευματινά συλλαλητήρια -στα οποία είναι ζήτημα αν θα τολμήσουν να δώσουν το “παρών” οι εργατοπατέρες. Με άλλα λόγια, τη μέρα που έρχεται η μεγαλύτερη αντεργατική ανατροπή των τελευταίων ετών -μεγαλύτερη και από τα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων, η ΓΣΕΕ δεν παίρνει καν απόφαση για απεργία και δείχνει ότι ο ρόλος της είναι απλά διακοσμητικός -αν και απόλυτα χρήσιμος για τα αφεντικά και την κυβέρνηση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: