150 εργαζόμενους πετάει στο δρόμο μες στις γιορτές η Teleperformance

Πρόσχημα ο μειωμένος όγκος εργασίας, την ώρα που σε άλλα τμήματα της εταιρείας επικρατούν ασφυκτικές συνθήκες υπερεργασίας.

Μαύρες γιορτές επιφυλάσσει για 150 εργαζόμενους η εργοδοσία της Teleperformance, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην εταιρεία. Πρόκειται για μη ανανεώσεις συμβάσεων και απολύσεις ως τα τέλη Δεκέμβρη στο τμήμα RCC – Apple, με πρόσχημα το μειωμένο όγκο εργασίας. Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που σε άλλα τμήματα οι εργαζόμενοι καλούνται λόγω φόρτου εργασίας να φέρουν σε πέρας δουλειά 2 και 3 ανθρώπων. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά στην πράξη πόσο κίβδηλες είναι οι θεωρίες περί “οικογένειας” που καλλιεργούνται και σε αυτή την επιχείρηση. Στην ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή, καλεί σε άμεση ανάκληση των απολύσεων και μεταφορά των εργαζομένων σε άλλα πόστα όπου υπάρχει ανάγκη, διατυπώνοντας και μια σειρά ακόμα αιτήματα για αξιοπρεπείς συνθήκες αμοιβών και εργασίας. Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 18.30 στην Ομόνοια:

«Με πρόσχημα τον μειωμένο όγκο εργασίας και την επίτευξη της λεγόμενης “ευελιξίας”, αφήνει τουλάχιστον 150 εργαζόμενους στο δρόμο την ίδια στιγμή που συνεχίζει να καλλιεργεί το παραμύθι του bestworkplace, του “μια οικογένεια είμαστε”, και πως όποιος αξίζει θα ανταμειφθεί και θα εξελιχθεί.

Την ίδια στιγμή που απολύονται δεκάδες εργαζόμενοι, λόγω μειωμένου όγκου εργασίας, σε άλλα τμήματα η πίεση και η εντατικοποίηση χτυπάνε κόκκινο, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν ανάσα από τον φόρτο εργασίας, κάνουν δουλειά για 2 και 3 ανθρώπους.

Αυτά αποδεικνύουν πως μπροστά στα κέρδη του κεφαλαίου, πάνε περίπατο όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, και ειδικά το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά. Γι αυτό δουλεύουμε επινοικιαζόμενοι σε 2 και 3 διαφορετικούς εργολάβους, με 3μηνες και 4μηνες συμβάσεις, με ωράρια-λάστιχο, χωρίς δικαιώματα.

Αυτή είναι η ανάπτυξη, την οποία προπαγανδίζει η κυβέρνηση και όλα τα άλλα αστικά κόμματα. Έτσι χτίζεται η μεταμνημονιακή εποχή, με ευέλικτους εργαζόμενους, με μηνιαίες συμβάσεις, με πίεση, με απλήρωτες υπερωρίες και με απολύσεις όταν το επιτάσσει η ανάγκη των επιχειρήσεων για μεγαλύτερη κερδοφορία. Κι αυτό γιατί όταν λένε ανάπτυξη εννοούν ανάπτυξη για το κεφάλαιο, για τις πολυεθνικές όπως είναι η Teleperformance, για τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές.

Για εμάς τους εργαζόμενους ανάπτυξη σημαίνουν όλα τα μνημονιακά μέτρα που παραμένουν μαζί με όσα σχεδιάζονται για την συνέχεια, οι μισθοί πείνας, οι ευέλικτες μορφές εργασίας, οι ατομικές συμβάσεις, η ανασφάλεια , η εργασιακή περιπλάνηση και μερικά ψίχουλα από την μοιρασιά της πίτας στον αντίποδα, για να λέμε και ευχαριστώ.

Κανένας εργαζόμενος να μην βρεθεί στον δρόμο!

Τώρα είναι ώρα, συνάδελφοι, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και να παλέψουμε οργανωμένα μέσα από το συνδικάτο μας .το ΣΕΤΗΠ, για να διεκδικήσουμε:

  • Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις. Να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε άλλα τμήματα με μεγάλη εντατικοποίηση, όπου υπάρχει ανάγκη για προσλήψεις και να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
  • Πλήρη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας. Όλες οι συμβάσεις να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, όχι στην επινοικίαση εργαζομένων. Εξίσωση όλων προς τα πάνω, όχι στο διαχωρισμό των εργαζομένων.
  • ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους με ανάκτηση όλων των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης με βάση το σχέδιο κλαδικής σύμβασης του συνδικάτου μας.
  • Να βάλουμε φρένο στην πίεση της εργοδοσίας, στην αύξηση της εντατικοποίησης, στις άθλιες συνθήκες δουλειάς που βιώνουμε καθημερινά.

Η άμεση ανάκληση των απολύσεων μας ενδιαφέρει όλους, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος γιατί αύριο μπορεί να είναι η σειρά μας.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, της φοροληστείας και των πλειστηριασμών στις 18.30 στην Ομόνοια».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: