Έρχεται η ΝΔ και μας παίρνει τις ελληνοχριστιανικές παραδόσεις – Γλυκές χριστουγεννιάτικες ευχές από το Νίκο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ

“Γιορτές με ΝΔ” και “Γιορτές με ΣΥΡΙΖΑ”, όπως τις εμπνεύστηκε ο πρώην υπουργός, σε ρόλο τριών μάγων ο Γκλέτσος, ο Μπίστης και ο Τζουμάκας.

Μπορεί ο Μάκης Βορίδης πέρσι περίπου τέτοια εποχή να ανησυχούσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα Χριστούγεννα και τη φάτνη, ωστόσο φέτος, με τον πρώτο στην κυβέρνηση και το δεύτερο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα στελέχη της πρώην πρώτης φοράς αριστερά προσπαθούν να μας αποδείξουν πως τα εορταστικά ήθη κι έθιμα απειλούνται από το νέο γκουβέρνο.

Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε διαφορετικά την εικόνα που συνοδεύει τις ευχές του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, που χωρίζεται σε δύο μέρη, από τη μια “Γιορτές με ΣΥΡΙΖΑ” κι από την άλλη “Γιορτές με ΝΔ”:

 

Στην πρώτη διακρίνουμε μια φάτνη γεμάτη μικρούς και μεγάλους, που γιορτάζουν κατανυκτικά κάτω από το αστέρι της Βηθλεέμ που είναι τοποθετημένο στρατηγικά πάνω από τη φάτνη εν είδει σταυρού. Το σταυρουδάκι – αστέρι απουσιάζει από την άχαρη φάτνη της ΝΔ, που κοσμεί αντίθετα η αμφιλεγόμενη φετινή διακόσμηση του Κώστα Μπακογιάννη στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ στο φτωχό αυτό έστω εορταστικό κλίμα συμμετέχουν μόνο ολίγιστοι, σε αντίθεση με την πλέμπα που έχει μείνει στην απέξω. Προφανώς το υπονοούμενο αφορά μεταξύ άλλων και το τσεκουρωμένο φέτος κοινωνικό μέρισμα, που κατά τον Παππά προφανώς δικαιώνει τα λίγο πιο άφθονα ψίχουλα που είχε μοιράσει η κυβέρνησή του πέρσι. Το μόνο που λείπει από την εικόνα για να την απογειώσει είναι ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Απόστολος Γκλέτσος και ο Νίκος Μπίστης ως τρεις μάγοι με τα δώρα.

Υ.Γ, Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, εμπνεόμενος προφανώς από την ιστορική σελίδα “Παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο”, αποφάσισε να αναρτήσει την “πράσινη” εκδοχή της συγκεκριμένης ευχής, γιατί δε μας φτάνουν οι καλικάντζαροι, έχουμε και τα χριστουγεννιάτικα τρολ.

https://twitter.com/christidisp/status/1208002060106522625

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: