Ενόχλησε πολύ η 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ…

Τους συνιστάμε να πάρουν διπλές προμήθειες ξυδιού, διότι ξεκινάει το ταξίδι του και το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» και η προσέλευση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ…

Η επιτυχία της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, η μαζικότητα και το περιεχόμενο των εκδηλώσεών της φαίνεται ότι ενόχλησαν πολλούς. Από διάφορα φασιστοειδή που επιστράτευσαν τη γνωστή λάσπη για το ΚΚΕ που τάχα δεν «έριξε ούτε σφαίρα στους Γερμανούς», κρίνοντας «εξ ιδίων τα αλλότρια», μέχρι και τις δημοσιογραφικές πένες που έχουν πάρει εργολαβία να προωθήσουν ως αξίωμα ότι οι λαοί θα σκύβουν το κεφάλι στους δυνάστες τους χωρίς ανταπάντηση. Ακόμη και στην ορολογία τα βρήκαν οι παραπάνω, μιλώντας για γιορτές μίσους. Κάτι τέτοια γρύλιζε και ο «Ραν Ταν Πλαν» των «Νέων», χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τιμούν την Ιστορία τους.

Καταλαβαίνουμε ότι η εικόνα χιλιάδων νέων ανθρώπων που κατασκήνωσαν στα ηρωικά χώματα του Γράμμου και όπου γράφτηκαν λαμπρές σελίδες του κομμουνιστικού και ταξικού κινήματος στη χώρα μας, προκαλεί ανατριχίλα σε όσους θέλουν τη νεολαία να μη σηκώνει κεφάλι και να μην αμφισβητεί το σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης, σε όσους τη θέλουν να ευγνωμονεί το «πάμε και όπου βγει», την «εθελοντική» δουλειά ήλιο με ήλιο.

Δυστυχώς για όλους αυτούς, οι χιλιάδες νέοι και νέες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ, όχι μόνο έμαθαν για το ηρωικό παρελθόν των μαχητών του ΔΣΕ, αλλά κυρίως έδωσαν το στίγμα της ανυπότακτης στάσης για το «σήμερα» και το «αύριο», τόσο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και συνολικότερα για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησής της.

Τους συνιστάμε επίσης να πάρουν διπλές προμήθειες ξυδιού, διότι ξεκινάει το ταξίδι του και το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» και η προσέλευση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ…

 

Από τη στήλη “Από..μέρα σε…μέρα” του Ριζοσπάστη (18/7/2023)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: