Ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ ότι η πρόταση του ΚΚΕ επεκτείνεται στην απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων

Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: Προφανώς ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ ότι η πρόταση του ΚΚΕ, πέρα από την αμαρτωλή σύμβαση 717, επεκτείνεται στην πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και την οποία το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε ως κυβέρνηση, αλλά και συγκυβερνώντας δυο φορές με τη ΝΔ.

Γρήγορα αντανακλαστικά για να δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα στα Τέμπη, έδειξε η Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι η έρευνα από το 1997 που προτείνει το ΚΚΕ, «οδηγεί στη διάχυση των ευθυνών υποβαθμίζοντας την ανάγκη για άμεση και κατά προτεραιότητα διερεύνηση και καταλογισμό των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών».

Είναι προφανές ότι η… ενόχληση του ΠΑΣΟΚ έγκειται στο γεγονός ότι εφάρμοσε πιστά την πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων ως κυβέρνηση, αλλά και συγκυβερνώντας δύο φορές με τη ΝΔ.

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να πάρει μέρος σ’ αυτή τη συμπαιγνία συγκάλυψης των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών και καλεί τα υπόλοιπα κόμματα να υπερψηφίσουν την πρότασή του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής», αναφέρει προκλητικά η ανακοίνωση της Χ. Τρικούπη.

Σε σχόλιό του, για την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σπεύδει να δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ για την αναζήτηση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών.

Προφανώς ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ ότι η πρόταση του ΚΚΕ, πέρα από την αμαρτωλή σύμβαση 717, επεκτείνεται στην πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και την οποία το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε ως κυβέρνηση, αλλά και συγκυβερνώντας δυο φορές με τη ΝΔ.

Με αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ γίνεται ουσιαστικά συνήγορος του κυβερνητικού εκπροσώπου που, στην προσπάθεια του να καλύψει τις ανεκδιήγητες δηλώσεις Γεωργιάδη, δήλωσε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ, διαφωνώντας με το περιεχόμενο!

Η πρόταση του ΚΚΕ, αξιοποιώντας την σχετική πρόβλεψη του Συντάγματος για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών από την αντιπολίτευση, επιδιώκει την αναζήτηση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών. Σε αντίθεση με την πρόταση για προανακριτική επιτροπή που, αν απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία, οδηγεί στον ενταφιασμό της έρευνας. Μήπως τελικά αυτό θέλουν στο ΠΑΣΟΚ;

Η πρόταση του ΚΚΕ φυσικά δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με άλλες προτάσεις που θα κατατεθούν, όπως αυτή του ΠΑΣΟΚ, η οποία πολλάκις έχει εξαγγελθεί, ακόμη όμως την αναμένουμε».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: