Ένας είναι ο εχθρός, ο… ο… πώς τον λένε; – Ούτε λέξη για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο…

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποταχθεί σε τέτοιο βαθμό στον ιμπεριαλισμό, που δεν κρίνει καν σκόπιμο να κάνει μια αναφορά, για τα μάτια του κόσμου, στον βρώμικο ρόλο που έπαιξε για την επιβολή της χούντας.

Εσείς γνωρίζατε πως για να νικήσει η ζωή, πρέπει να κάνεις γαργάρα τον ιμπεριαλισμό και τον ρόλο του στην επιβολή της χούντας, όταν μιλάς για το Πολυτεχνείο; Αν όχι, είναι γιατί δε διαβάζετε ίσως τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Σε αυτήν μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα: ωραίες φράσεις για τη δημοκρατία και τους λαϊκούς αγώνες, κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, έμμεση σύνδεσή της με τα βίαια καθεστώτα που δεν είναι ανίκητα, όση βία και αν επιστρατεύσουν. Πουθενά δεν αναφέρεται όμως ο ιμπεριαλισμός, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που είναι προφανώς απαγορευμένες λέξεις.

Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ξεσηκωμός των φοιτητών που στήριξε και αγκάλιασε ο λαός της Αθήνας στέλνει το μήνυμα ότι κανένα καθεστώς, όση βία και αν επιστρατεύσει, δεν είναι ανίκητο. Η 17η Νοεμβρίου υπενθυμίζει ότι ο δρόμος για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη χαράσσεται από τους μεγάλους αγώνες του λαού. Αγώνες κόντρα σε αυταρχικά καθεστώτα και τα κάθε λογής αντιδραστικά στηρίγματα τους.

Σήμερα ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας ορίζεται κυρίαρχα από το καθήκον να νικήσει η ζωή! Να προστατεύσουμε την κοινωνία από τη φονική πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες που έχει αυτή προκαλέσει! Να θωρακίσουμε την κοινωνία από το τρομακτικό κύμα λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος! Να βγούμε όρθιοι κ νικητές!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την δημόσια υγεία και συνολικότερα την ασφάλεια της κοινωνίας. Δουλειά της είναι η προστασία των συμφερόντων των λίγων, των κλινικαρχών, του ΣΕΒ, των ιδιωτικών κολεγίων. Η βία και ο αυταρχισμός είναι το συμπλήρωμα μίας κυβερνητικής πολιτικής που είναι εχθρική προς τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει ξανά την ΕΥΠ σε μηχανισμό παρακολούθησης πολιτών, αναζητώντας «εσωτερικούς εχθρούς». Είναι πλέον φανερό ότι το «τελευταίο μίλι» του κ. Μητσοτάκη αποτελεί έναν ατελείωτο Γολγοθά. Η μόνη διέξοδος είναι να φύγει αυτή η αυταρχική, αναποτελεσματική και αντιδραστική κυβέρνηση!

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!

Η λάμψη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας εμπνέει ενάντια στην μοιρολατρία, ενάντια στην αποδοχή της παρακμής. Θυμίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει έναν λαό που διεκδικεί το δικαίωμα του σε μία καλύτερη ζωή με δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλεί όλες και όλους να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις της 17ης Νοεμβρίου με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Κινητοποιήσεις που αντικειμενικά ορίζονται και από τον σημερινό αγώνα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και στήριξης του ηρωικού αγώνα των υγειονομικών μας. Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Στους αγώνες για την κατοχύρωση των σύγχρονων κοινωνικών δικαιωμάτων. Στους αγώνες για μια ζωή με Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία!

Η εξέγερση της νεολαίας τον Νοέμβρη του 73 συνεχίζει να ενοχλεί. Ενοχλεί γιατί υπενθυμίζει ότι κανένα καθεστώς, όση βία και αν επιστρατεύσει, δεν είναι ανίκητο.
Η ζωντανή μνήμη του Πολυτεχνείου μας καλεί να μην συνηθίσουμε τον θάνατο και την παρακμή. Να αγωνιστούμε για μια ζωή με δικαιοσύνη, ελευθερία και ισότητα.
Απέναντι σε μία κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων, των κλινικαρχών, του ΣΕΒ, των ιδιωτικών κολεγίων. Μία κυβέρνηση που καθημερινά οξύνει την καταστολή και τον αυταρχισμό.
Ο δρόμος για την διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων στήριξης της δημόσιας υγείας και τις καθιέρωσης των σύγχρονων κοινωνικών δικαιωμάτων περνάει μέσα από τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού.
Το Πολυτεχνείο συνεχίζει να ζει στους αγώνες του σήμερα!
Για να νικήσει η ζωή!

Δεν είναι η πρώτη χρονιά που συμβαίνει αυτό, κατά συνέπεια δεν μπορούμε να μιλάμε για τυχαία σύμπτωση. Η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για τον ιμπεριαλισμό είναι “συνήθεια που έγινε λατρεία” και από μια άποψη είναι εντυπωσιακό ότι το μπλοκ του ολοκληρώνει τουλάχιστον την πορεία προς το Πολυτεχνείο -σε αντίθεση βέβαια με τον αρχηγό του, που είχε στρίψει κάπου στο Χίλτον, όταν συμμετείχε σε αυτήν, το 2019, για να μην πληγώσει τον καλό του φίλο, Πάιατ. Ενώ στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε την εναγώνια προσπάθεια του κόμματος αλλά και της νεολαίας του, να βρουν για τις αφίσες τους εικόνες -πχ από την κατάληψη της Νομικής ή άλλα πλάνα- χωρίς το ιστορικό σύνθημα “έξω αι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ” στις πύλες του Πολυτεχνείου.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη για το Πολυτεχνείο. Προφανώς ο ρόλος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κρίθηκε αντιτηλεοπτικός ή ανεπίκαιρος για τον μεγάλο ηγέτη και δε βρήκε χώρο στο βίντεο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: