Ελισαίος Βαγενάς: Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι αυτή που αντιτίθεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (ΒΙΝΤΕΟ)

H πραγματική διαχωριστική γραμμή μεταξύ των κομμάτων είναι η εμπλοκή ή όχι της χώρας στον πόλεμο

H σωστή πλευρά της ιστορίας είναι αυτή που αντιτίθεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο σφαγιασμό των λαών, όχι αυτή που ρίχνει λάδι, που γεμίζει τη χώρα με βάσεις και στέλνει στρατιώτες στο εξωτερικό τόνισε ο Ελισαίος Βαγενάς μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο κανάλι «Open».

Σημείωσε ότι η πραγματική διαχωριστική γραμμή μεταξύ των κομμάτων είναι η εμπλοκή ή όχι της χώρας στον πόλεμο. Πρόσθεσε πως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ τάσσονται υπέρ της περαιτέρω εμπλοκής της Ελλάδας με βάση του σχεδιασμούς και τα προσχήματα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αντίθετα, υπογράμμισε, το ΚΚΕ αντιτίθεται και ζητά να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Είναι εφαλτήριο επιθέσεων με κίνδυνο η χώρα να δεχθεί αντίποινα.

Ανέφερε ότι η καταδικαστέα ρωσική εισβολή είναι κομμάτι του παζλ της σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ με τη Ρωσία θυμίζοντας ότι το 2014 έγινε επέμβαση από Αμερικανούς και Ευρωπαίους στην Ουκρανία στηρίζοντας ακόμα και φασιστικές οργανώσεις που δρουν εκεί. Υπενθύμισε ότι στα 8 χρόνια που ακολούθησαν υπάρχουν 15.000 νεκροί στο Ντομπάς, ενώ στην Οδησσό υπήρχαν 100 νεκροί στο σπίτι των Συνδικάτων που έκαψαν οι φασίστες. Πρόσθεσε ότι αυτό που γίνεται τώρα είναι μία συνέχεια του ιμπεριαλιστικού πολέμου, στον οποίο δυστυχώς συμμετέχει και η χώρας μας μέσα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: