Ειρηναίος Ρουστάς: Στις 8 Οκτώβρη στην Ικαρία εκλέγουμε δήμαρχο κομμουνιστή!

Στις 8 του Οκτώβρη ο χάρτης θα ξαναβαφτεί κόκκινος, όσον αφορά το δήμο της Ικαρίας…με ενισχυμένα τα ποσοστά της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και Περιφέρεια…Ο λαός της Ικαρίας δεν  θα επιτρέψει να πανηγυρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη που μας κάνουν μαύρη την ζωή και να λένε το βράδυ των εκλογών “κάναμε την Ικαρία μπλε”.

Του Ειρηναίου Ρουστά, γραμματέα της ΤΕ Ικαρίας Φούρνων του ΚΚΕ και υποψηφίου με την Λαϊκή Συσπείρωση στον δήμο Ικαρίας

Στις 8 του Οκτώβρη ο χάρτης θα ξαναβαφτεί κόκκινος, όσον αφορά το δήμο της Ικαρίας. Στον «κόκκινο βράχο» του Αιγαίου η κυβερνητική πολιτική θα αποδοκιμαστεί και αυτό θα συμβεί με ενισχυμένα τα ποσοστά της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και Περιφέρεια. Ο λαός της Ικαρίας δεν  θα επιτρέψει να πανηγυρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη που μας κάνουν μαύρη την ζωή και να λένε το βράδυ των εκλογών “κάναμε την Ικαρία μπλε”. Αυτοί που ευθύνονται για την ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημα μας, που μας θέλουν σκλάβους στον 21ο αιώνα, που έχουν κάνει τους γιατρούς «είδος προς εξαφάνιση» στο νησί μας, που σχεδιάζουν να καταστρέψουν το φυσικό μας περιβάλλον προς όφελος της κερδοφορίας ενεργειακών επιχειρηματικών ομίλων. Που μιλάνε για ΝΑΤΟΪΚΑ νησιά και εμπλέκουν τον λαό μας σε τεράστιους κινδύνους στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή. 

Θα αποδοκιμαστεί και μια δημοτική αρχή που ήταν μακριά από τις αγωνίες και τα προβλήματα των Ικαριωτών. Δε χρειαζόμαστε δήμαρχο στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά πολέμιο της. Γιατί όποιος στηρίζει μια γραμμή που έχει ως κριτήριο να αυγαταίνουν τα κέρδη του κεφαλαίου, αντικειμενικά είναι απέναντι στις λαϊκές ανάγκες. Εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι δεν έχουν κοινά συμφέροντα.

Θα αποδοκιμαστούν και όλοι αυτοί που αντί να κάνουν έναν έντιμο πολιτικό αγώνα επιλέγουν τον δρόμο της λάσπης, της συκοφαντίας και του ψέματος. Όμως όπως σοφά λέει ο λαός μας ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Και ο χρόνος πέρασε…

Η Ικαρία μπορεί και πρέπει να έχει το κόκκινο χρώμα της ελπίδας και του αγώνα. Να δυναμώσει ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του κεφαλαίου, που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Να στείλει μήνυμα ελπίδας σε όλη την Ελλάδα, όπως έκανε και στις βουλευτικές εκλογές, με την πρωτιά του ΚΚΕ. Να καταψηφιστεί η δημοτική αρχή που ο «ανεξάρτητος» δήμαρχος είναι με τη ΝΔ και ο συνδυασμός του έχει μέσα από όλα. Αλήθεια ο κόσμος που είναι αριστερός και ριζοσπάστης μπορεί να το ανέχεται αυτό;

Στην Ικαρία αρμόζει δημοτική αρχή που θα μπει μπροστά στην οργάνωση της πάλης με στόχο την κινητοποίηση του λαού: για το νερό, τις ανεμογεννήτριες, τη διαχείριση των απορριμμάτων, το οδικό δίκτυο, τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, την υγεία, την παιδεία, την πάλη κατά των ναρκωτικών. Που θα συγκρουστεί με τις αντιλαϊκές πολιτικές και παράλληλα θα διεκδικεί από ένα εχθρικό κράτος. 

Να γίνει βήμα στη βελτίωση των συσχετισμών υπέρ του λαού συνολικά σε επίπεδο δήμων και περιφερειών. Να μην υπάρχει ένας μόνο Πελετίδης απέναντι σε 331 δημάρχους εκλεκτούς των επιχειρηματικών ομίλων. Να τους αυξήσουμε, και σε αυτή την υπόθεση ξέρουμε ότι ο λαός της Ικαρίας θα κάνει το χρέος του. Θα δείξει άλλη μια φορά το πρωτοπόρο ρόλο του. Στις 8 του Οκτώβρη επόμενος δήμαρχος Ικαρίας θα είναι ο Φανούρης Καρούτσος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Ψηλά η Λαϊκή Συσπείρωση και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με επικεφαλής Περιφερειάρχη την Αγλαΐα Κυρίτση, Να μπούμε στο β’ γύρο. Η «χαρά» που θα κάνουν οι ΝΑΤΟικοί σε αυτό το ενδεχόμενο δεν περιγράφεται. 

Ένα μήνυμα να βγει από τις κάλπες: Διεκδικούμε την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών κόντρα στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων. Γεμίζουμε και τις δυο κάλπες με τα κόκκινα γαρύφαλλα της Λαϊκής Συσπείρωσης και σε δήμους και σε περιφέρεια!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: