ΕΔΥΕΘ: «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!»

Θα μας βρουν απέναντί τους, θα μας βρίσκουν πάντα, μέχρι να πεθάνει η εγκληματική μήτρα, που τους γεννά, το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Φασιστοειδή προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τη νεολαία και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα

Η ΕΔΥΕΘ καλεί όλους τους προοδευτικούς πολίτες, να δώσουν απάντηση στους νοσταλγούς του φασισμού! Καλεί τα μέλη και τους φίλους της να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία, Σύλλογοι Γονέων και μαζικοί φορείς, σήμερα 29/09/2021 στις 18.30 στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη.

Φασιστοειδή προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τη νεολαία και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης. Μετά τη θρασύδειλη επίθεση, που είχαν πραγματοποίησαν πριν από μερικές μέρες οι φασίστες της εγκληματικής “Χρυσής Αυγής ενάντια στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης και του Συλλόγου Γυναικών στο Ε’ Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τις τελευταίες δύο ημέρες επιχειρούν με δολοφονικές επιθέσεις να τρομοκρατήσουν μαθητές, φοιτητές, εκλεγμένους συνδικαλιστές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα πρόκληση και καταγγέλλουμε τις δυνάμεις της αστυνομίας και της πολιτείας, γιατί οι επιθέσεις των φασιστοειδών έγιναν με την ανοχή και κάλυψη πάνοπλων αστυνομικών, χρησιμοποιώντας το σχολείο ως ορμητήριο και τους μαθητές ως όμηρους.

Η εγκληματική του δράση επιβεβαιώνει, ότι είναι όπλο του συστήματος, όπλο των ιμπεριαλιστών που ματωκυλούν καθημερινά τους λαού, που σπέρνουν φτώχια, πολέμους και προσφυγιά. Είναι όπλο των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων ενάντια στους λαούς, όπλο των λυκοσυμμαχιών τους ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η εγκληματική του δράση επιβεβαιώνει τα λόγια του ποιητή:

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!»

Θα μας βρουν απέναντί τους, θα μας βρίσκουν πάντα, μέχρι να πεθάνει η εγκληματική μήτρα, που τους γεννά, το σύστημα της εκμετάλλευσης. Θα βρίσκουν απέναντί τους το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, τη νεολαία και όλο το λαό! Μέχρι να ξεβρωμίσει ο τόπος μας από τα σιχαμερά, εγκληματικά μιάσματα του μισανθρωπισμού, της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της εκμετάλλευσης.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Θεσσαλονίκη
29/09/2021

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: