Εδώ εκτελέστηκε ο Νίκος Μπελογιάννης. Έπεσε, μα τη σημαία την άφησε ακόμα πιο ψηλά (Φωτό)

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την κατάθεση στεφάνων στο σημείο της εκτέλεσής του και από την εξόρμηση στο σχολείο, όπου ήταν κάποτε οι φυλακές όπου κρατούνταν.

Σήμερα το πρωί, έγινε κατάθεση στεφάνου στο σημείο της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του (Μπάτσης, Αργυριάδης, Καλούμενος) από αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ. Παρόντες ήταν πολλοί νεολαίοι και αγωνιτές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, δηλαδή το παρελθόν και το μέλλον του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Νωρίτερα το πρωί, οι οργανώσεις της ΚΝΕ υποδέχτηκαν με ανακοινώσεις κι ενημερωτικά, ιστορικά φυλλάδια τους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος, όπου βρίσκονταν παλιά οι φυλακές στις οποίες κρατούνταν οι κομμουνιστές που εκτελέστηκαν, πριν τους οδηγήσουν στο Άλσος Γουδή, χαράματα Κυριακής -που ούτε οι Γερμανοί δεν έστελναν κόσμο στο απόσπασμα. Στα κάγκελα του σχολείο δέσποζε το πανό της φωτογραφίας, που έχει και το ιστορικό σκίτσο του Πάμπλο Πικάσο.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την κατάθεση στεφάνων, όπως μας τα έστειλε ένας σ/φος αναγνώστης της “Κατιούσα”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: