Υπέρ της καταδίκης του Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Φλόιντ επτά στους δέκα Αμερικανούς

Μάλιστα, τα ποσοστά αποδοχής της ετυμηγορίας είναι παρόμοια μεταξύ ψηφοφόρων τόσο του Δημοκρατικού, όσο και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. 

Συντριπτική είναι η επιδοκιμασία της απόφασης των ενόρκων στη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν μεταξύ των Αμερικανών, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του USA TODAY. H δημοσκόπηση, που διεξήχθη λίγες μόνο ώρες αφότου ο δικαστής είχε ανακοινώσει την ετυμηγορία, βρήκε πως το 71% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την ενοχή του Σόβιν, και δήλωσαν επίσης ότι παρακολούθησαν έστω και λίγο από τη δίκη που κράτησε τρεις εβδομάδες. Επιπλέον, το 62% δηλώνει πως αποδέχεται την ετυμηγορία και δε θα διαμαρτυρηθεί εναντίον της με πορείες ή συγκεντρώσεις, 16% σκοπεύει να πράξει το αντίθετο, ενώ 12% μόλις δήλωσαν πως απορρίπτουν την απόφαση. Μάλιστα, τα ποσοστά αποδοχής της ετυμηγορίας είναι παρόμοια μεταξύ ψηφοφόρων τόσο του Δημοκρατικού, όσο και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ipsos “είναι μια στιγμή σπάνιας διακομματικής συναίνεσης πως ο φόνος του Τζορτζ Φλόιντ ήταν έγκλημα και οι συνέπειες είναι δικαιολογημένες”.

Ο 45χρονος πρώην αστυνομικός Σόβιν κρίθηκε ένοχος για φόνο δεύτερου και τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού για το θάνατο του 46χρονου μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ το Μάιο του 2020. Ο αστυνομικός, μαζί με τρεις ακόμα συναδέλφους του είχαν ακινητοποιήσει τον άοπλο άντρα, αφού τον είχαν συλλάβει για χρήση πλαστού χαρτονομίσματος. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του θύματος ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ο Σόβιν ειδικότερα έκατσε με το γόνατο επί εννιά λεπτά στο λαιμό του Φλόιντ, επιφέροντας το μοιραίο.

Η ποινή που αντιμετωπίζει είναι 12,5 χρόνια φυλάκιση ή αλλιώς 150 μήνες, κι αφορά όσους διαπράττουν το αδίκημα για πρώτη φορά, ωστόσο σύμφωνα με την πολιτική αγωγή υπάρχουν επιβαρυντικοί παράγοντες που δικαιολογούν την επιβολή μεγαλύτερης ποινής. Η απόφαση για την ποινή θα ανακοινωθεί από το δικαστήριο σε 8 εβδομάδες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: