Βουλευτής του Τραμπ στο Οχάιο αρνείται να φορέσει μάσκα γιατί το πρόσωπο “είναι κατ’εικόνα” του θεού

Σε ένα κράμα θρησκοληψίας και εθνικιστικούς παραληρήματος ισχυρίστηκε πως “Αυτό είναι το μεγαλύτερο έθνος του κόσμου που ιδρύθηκε σε ιουδαιο-χριστιανικές αρχές. Μια από τις αρχές αυτές είναι πως πλαστήκαμε κατ’εικόνα και καθ’ ομοίωση του θεού.”

Τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις επικαλείται βουλευτής των ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία του Οχάιο για να μη φορέσει μάσκα, ενάντια στην αρχική σύσταση του κυβερνήτη Μάικ Ντε Γουάιν για χρήση μάσκας σε δημόσιους και θρησκευτικούς χώρους, που αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις.

Ο Νίνο Βιτάλε έβγαλε ολόκληρο μανιφέστο για την απόφασή του, σε βίντεο που ανάρτησε στο facebook, όπου σε ένα κράμα θρησκοληψίας και εθνικιστικούς παραληρήματος ισχυρίστηκε πως “Αυτό είναι το μεγαλύτερο έθνος του κόσμου που ιδρύθηκε σε ιουδαιο-χριστιανικές αρχές. Μια από τις αρχές αυτές είναι πως πλαστήκαμε κατ’εικόνα και καθ’ ομοίωση του θεού. Αυτή η εικόνα φαίνεται περισσότερο στο πρόσωπό μας. Δε θα φορέσω μάσκα”.

Συνέχισε για τον ίδιο είναι σημαντικό να βλέπει τα πρόσωπα των άλλων χωρίς μάσκα. “Όταν σκεφτόμαστε μια εικόνα, σκεφτόμαστε ένα στέρνο, τα πόδια ή τα χέρια μας; Σκεφτόμαστε ένα πρόσωπο. Είναι η εικόνα του θεού εκεί ακριβώς και θέλω να τη βλέπω στους αδερφούς και τις αδερφές μου”.

Τέτοιου είδους επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία απόψεις ενισχύουν το κλίμα απόρριψης της μάσκας, που οδήγησε τον κυβερνήτη στην απόφαση να αποσύρει την επιβολή της μάσκας σε δημόσιους χώρους, διατηρώντας τη σύσταση για χρήση της σε εμπορικά καταστήματα.

To Oχάιο άρχισε το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από την πρώτη του μήνα, ενώ εξακολουθεί να καταγράφει εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά, ανερχόμενα σε 20374 και 1056 θανάτους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η vassilis λέει:

    “Κατ’ εικόνα και ομοίωση του θεού”, αλλά η ορθοδοντική ορθοδοντική!
    Τέτοιο δοντάκι, αποκλείεται να του το έδωσε ο Θεός. Μάλλον το αγόρασε γι αυτό και δεν θέλει να το καλύψει με μάσκα…

Κάντε ένα σχόλιο: