Tρίτη δύναμη το Κομμουνιστικό Κόμμα στις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές σε Σιένα και περιφέρεια της Ρώμης

Στη Σιένα το ψηφοδέλτιο του κόμματος με επικεφαλής το γγ Μάρκο Ρίτσο συγκέντρωσε σχεδόν 5%, ενώ στο Πριμαβάλε της Ρώμης πλησίασε το 7%.

Μια από τις σημαντικότερες εκλογικές του καταγραφές έκανε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας την Κυριακή, στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής που πραγματοποιήθηκαν στη Σιένα καθώς και στην περιφέρεια Πριμαβάλε της Ρώμης. Οι εκλογές έγιναν για την ανάδειξη βουλευτών στις έδρες που είχαν μείνει για διάφορους λόγους κενές και σήμαναν και στις δύο περιπτώσεις μια άνετη επικράτηση των κεντροαριστερών υποψηφίων έναντι των κεντροδεξιών αντιπάλων τους. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι σε αμφότερες τις κάλπες, ως τρίτη δύναμη αναδείχτηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα, συγκεντρώνοντας το 4,69% των ψήφων στη Σιένα, με υποψήφιο προσωπικά το γγ του κόμματος Μάρκο Ρίτσο, ενώ ακόμα καλύτερη ήταν η επίδοση του Ντανίλο Μπαλάντι στο Πριμαβάλε, που συγκέντρωσε το 6,62% των προτιμήσεων.

Προφανώς δεν πρόκειται για κάποια θεαματική μεταβολή στο ιταλικό πολιτικό σκηνικό, αφού πέρα από περιορισμένου τοπικού χαρακτήρα, η συγκεκριμένη αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε κι από ένα ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό αποχής, άνω του 50%. Γεγονός που σημείωσε σε ανάρτησή του και ο ίδιος ο Ρίτσο, ξεκαθαρίζοντας πως “Συμμετέχουμε στις εκλογές, όπου ο μισός πληθυσμός πια δεν ψηφίζει, για να μας γνωρίσει ο κόσμος καλύτερα”.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: