Το σύμπαν κι η ανθρώπινη βλακεία στον καπιταλισμό – Τεράστια λιτανεία στην Ουκρανία “ενάντια στον κορονοϊό”

Με τα ιερά λάβαρα στα χέρια, και με ένα πλήθος 7000 πιστών να ξεχύνεται στους δρόμους της πόλης, κορονοϊός και άλλα δαιμόνια κρύφτηκαν στις τρύπες τους. 

Η Ουκρανία απασχόλησε σχεδόν από την αρχή της κρίσης του κορονοϊού τα διεθνή ΜΜΕ, όταν όχλος επιτέθηκε σε λεωφορεία που μετέφεραν συμπατριώτες του σε καραντίνα μετά την επιστροφή των τελευταίων από την Κίνα. Τα θαύματα όμως συνεχίζονται σε αυτή τη γωνιά του ελεύθερου εδώ και τρεις δεκαετίες κόσμου, σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 19ο αιώνα – στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Στην πόλη Βίνιτσα, η τοπική ορθόδοξη εκκλησία αποφάσισε ότι δεν αρκούν οι αντισηπτικές ιδιότητες της Θείας Κοινωνίας και του αγιασμού, όπως υποστηρίζουν οι δικοί μας ιεράρχες, αλλά ότι αυτό που πραγματικά έλειπε από τη μάχη κατά του κορονοϊού είναι μια λιτανεία στους δρόμους της πόλης. Με τα ιερά λάβαρα στα χέρια, και με ένα πλήθος 7000 πιστών να ξεχύνεται στους δρόμους της πόλης, κορονοϊός και άλλα δαιμόνια κρύφτηκαν στις τρύπες τους.

Ένα μυστήριο πράγμα, που τριάντα χρόνια καπιταλισμού οδήγησαν τη χώρα σε φασισμό, αντισημιτισμό και ανορθολογισμό περασμένων αιώνων, ποιος να το περίμενε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: