To δάσκαλό τους βρήκαν αστυνομικοί στο Πόρτλαντ από “άτρωτο” διαδηλωτή βετεράνο του Ναυτικού (VIDEO)

Ο άντρας μένει σχεδόν ακίνητος σα βράχος, την ώρα που τα όργανα της τάξης τον σπρώχνουν και τον χτυπούν τουλάχιστον πέντε φορές με γκλομπ, ενώ τον ψεκάζουν και σε ελάχιστη απόσταση με σπρέι πιπεριού.

” Captain Planet”, “Σούπερ στρατιώτης” και “Άνθρωπος από ατσάλι” (όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε) είναι μερικά από τα παρατσούκλια που κέρδισε από το Σάββατο το βράδυ ο 53χρονος Κρις Ντέιβιντ, μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε από την άγρια επίθεση αστυνομικών σε βάρος του στη διάρκεια διαδήλωσης του Black Lives Matter στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Ο άντρας μένει σχεδόν ακίνητος σα βράχος, την ώρα που τα όργανα της τάξης τον σπρώχνουν και τον χτυπούν τουλάχιστον πέντε φορές με γκλομπ, ενώ τον ψεκάζουν και σε ελάχιστη απόσταση με σπρέι πιπεριού. “Απλά το δέχτηκα” λέει ο Ντέιβιντ, προσθέτοντας “Ήξερα πως ποτέ δε θα αντιδρούσα. Είμαι κάπως μεγάλος για να με χτυπήσει ένα τσούρμο νεαρών”. Ωστόσο, όπως διακρίνεται και από το βίντεο, ο άντρας όχι μόνο υπέμεινε ψύχραιμα και ατάραχα την εντελώς αναίτια βία των αστυνομικών, αλλά φεύγοντας από το σημείο τους έδειξε με χειρονομίες ποια ακριβώς είναι η γνώμη του για εκείνους.

Μπορεί να ήταν η πρώτη φορά που ο Ντέιβιντ συμμετείχε σε διαδήλωση, από τις πάνω από 50 που έχουν οργανωθεί μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στην πόλη, και σίγουρα το βιογραφικό του δεν προδιαθέτει για κάποιον που θα κατέβαινε εύκολα στο δρόμο, πολλώ δε μάλλον να έρχεται σε αντιπαράθεση με αστυνομικούς. Όπως πρόσεξαν εξαρχής αρκετοί σχολιαστές όταν ανέβηκε το βίντεο στα ΜΚΔ, το φούτερ του άντρα δεν γράφει τυχαία “Navy”, αλλά είναι όντως από τα ρούχα που δίνονται σε απόφοιτους της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, όπως τυγχάνει να είναι ο Κρις Ντέιβιντ. Αφού υπηρέτησε στο τμήμα υποδομών του Πολεμικού Ναυτικού, στη συνέχεια εργάστηκε ως μηχανικός αεροναυπηγικής.

Τη στιγμή που έγινε το περιστατικό, ο Ντέιβιντ ήθελε να φύγει, όταν είδε τους αστυνομικούς να εισβάλλουν από την είσοδο του δικαστηρίου έξω από το οποίο βρισκόταν ο κύριος όγκος της συγκέντρωσης κι εκείνος τους πλησίασε αργά, ευελπιστώντας να ανοίξει διάλογο μαζί τους. “Ένιωσα ότι αυτοί οι κύριοι παραβίαζαν τον όρκο τους και ήθελα να τους μιλήσω”, είπε ο βετεράνος. Όπως είναι προφανές, τα όργανα δεν είχαν ακριβώς την ίδια όρεξη για συζήτηση κι έτσι ο Ντέιβιντ παρότι στάθηκε θαρρετά απέναντι στα χτυπήματα των αστυνομικών, δεν έμεινε εντελώς αλώβητος. Κάθισε σε ένα παγκάκι, μέχρι που του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκαν δυο κατάγματα στο χέρι του, το οποίο θα χειρουργηθεί τις επόμενες μέρες. Ο άντρας προσθέτει επίσης πως λόγω των χημικών στο σπρέι πιπεριού έχασε προσωρινά την όρασή του.

Ο Ντέιβιντ έλαβε χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης μετά την περιπέτειά του, αν και το μόνο που θέλει πλέον είναι να επιστρέψει στην καθημερινότητά του. Παρά την περιπέτειά του, εξακολουθεί να τρέφει την αυταπάτη, πως το πρόβλημα είναι η ελλιπής τήρηση του αμερικανικού συντάγματος, λέγοντας πως “Ο όρκος είναι βασικά όρκος αφοσίωσης στο Σύνταγμα των ΗΠΑ και αυτό που κάνουν δεν είναι πια συνταγματικό”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: