Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ουκρανίας!

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις συνεχιζόμενες αντιδημοκρατικές διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών της Ουκρανίας, από το αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι, που έχει θέσει εκτός νόμου δεκάδες πολιτικά κόμματα της Ουκρανίας, ενώ δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στις διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών.

Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για τις διώξεις κομμουνιστών στην Ουκρανία:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις συνεχιζόμενες αντιδημοκρατικές διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών της Ουκρανίας, από το αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι, που έχει θέσει εκτός νόμου δεκάδες πολιτικά κόμματα της Ουκρανίας, ενώ δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στις διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών.

Ετσι, εκτός της δίωξης σε βάρος των αδελφών Κονονόβιτς, στελεχών της Νεολαίας του ΚΚ Ουκρανίας, στις 15/8/23 ξεκίνησε δίκη σε βάρος του Γκεόργκι Μπούικο, Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, επικεφαλής της Αντιφασιστικής Επιτροπής Ουκρανίας και πρώην βουλευτή, ενώ οι αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν πως ξεκινούν δίωξη και σε βάρος του Πιότρ Σιμονιένκο, Α’ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας.

Την ίδια στιγμή οι αντιδραστικές αρχές της Ουκρανίας, που πρωτοστατούν στη δικαίωση και εξύμνηση των Ουκρανών φασιστών και συνεργατών του Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εκφράζουν τις πολιτικές δυνάμεις που επικράτησαν μετά την ολοκλήρωση της αντεπανάστασης και την παλινόρθωση του καπιταλισμού (1989 – 1991) και συνδέονται με τη συνταγματική εκτροπή (το 2014), έχοντας συμπαραστάτη και αρωγό τους τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής αναμέτρησης και πολέμου που διεξάγεται στη χώρα μετά την εισβολή της καπιταλιστικής Ρωσίας. Πολεμική αναμέτρηση που έχει μακελέψει τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!

Είναι οι ίδιες αντιδραστικές αρχές που έχουν στοχοποιήσει στελέχη του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων τον αντιπρόεδρο της ελληνικής Βουλής και κομμουνιστή βουλευτή, Γ. Λαμπρούλη, για την εκδήλωση της αλληλεγγύης με τον λαό του Ντονμπάς και συνολικά της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ.), έχει τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη μετατροπή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟικό “προγεφύρωμα”, όπως και για την επιχείρηση “ξελασπώσματος” των Ουκρανών ναζί και των αντιδραστικών αρχών της χώρας αυτής, που διώκει τους κομμουνιστές και κάθε αντιπολιτευτική φωνή.

Απαιτούμε:

  • Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ουκρανίας!
  • Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
  • Εξω οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!».
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: