Τηλεευαγγελιστής στις ΗΠΑ “θεραπεύει” τον κορονοϊό μέσω ζωντανής προσευχής στην τηλεόραση (VIDEO)

Ο Κένεθ Κόουπλαντ, με βλέμμα βγαλμένο από τις πιο κλασικές ταινίες τρόμου, κάλεσε το κοινό του να κολλήσει τα χέρια του πάνω στην τηλεόραση και να επαναλάβει μαζί του μια προσευχή.

Στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του κορονοϊού βρίσκονται οι τηλεευαγγελιστές στις ΗΠΑ, αφού μετά τον Τζιμ Μπέικερ, ο οποίος στην αρχή της εξάπλωσής του πουλούσε σκευάσματα που υποτίθεται πως θεράπευαν τον κορονοϊό, ο συνάδελφός του Κένεθ Κόουπλαντ προχώρησε στο επόμενο επίπεδο, επιχείρησε να θεραπεύσει τους θεατές του μέσα από την οθόνη.

Ο Κόουπλαντ, με βλέμμα βγαλμένο από τις πιο κλασικές ταινίες τρόμου, κάλεσε το κοινό του να κολλήσει τα χέρια του πάνω στην τηλεόραση και να επαναλάβει μαζί του μια προσευχή, εκ της οποίας η μισή ήταν μαγνητοφωνημένη και έπαιζε ως “απόκριση” σε όσα έλεγε ο ίδιος ζωντανά, έχοντας επίσης σχεδόν κολλήσει το κυριολεκτικά γλιτσιασμένο χέρι του πάνω στην κάμερα (αν ο εικονολήπτης δεν κόλλησε κορονοϊό, σίγουρα θα άρπαξε κάτι άλλο). H γλίτσα φέρεται να προέρχεται από λάδι με το οποίο θα ευλογούσε τους πιστούς για ακόμα μεγαλύτερη προστασία.

Στη διάρκεια της προσευχής, ο τηλεευαγγελιστής δεν φάνηκε και πολύ σίγουρος για τη φύση της νέας ασθένειας, λέγοντας “ο διάβολος προσπαθεί να με κολλήσει γρίπη, ή ό,τι άλλο προσπαθεί να με κολλήσει”, ωστόσο αυτά είναι μικρές λεπτομέρειες μπροστά στην πίστη που σώζει. Περισσότερο ανησυχητικό είναι ότι καλεί τους θεατές να μην ασχοληθούν με τα συμπτώματά τους, αλλά “μόνο με όσα έχει υποσχεθεί ο θεός”. Δεν ξέρουμε τι προϊόντα πούλησε πριν ή μετά από αυτή τη συνεδρία θεϊκής θεραπείας, σίγουρο όμως είναι ότι κι εδώ απαιτείται παρέμβαση εισαγγελέα, όπως στην περίπτωση του Μπέικερ, που έλαβε επιστολή να σταματήσει την προβολή του “θαυματουργού” φαρμάκου ως “θεραπείας” για τον κορονοϊό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: