Τι θέση παίρνει ο Χρήστος Λεοντής για το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και τη Γιουροβίζιον;

Θα περιμέναμε από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, γνωστό μουσικοσυνθέτη Χρήστο Λεοντή, ο οποίος με το μουσικό του έργο έχει αναδείξει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού μας, να σταθεί αλληλέγγυος με τον αγώνα των Παλαιστινίων. Αντ’ αυτού βλέπουμε ότι συνδράμει στο θλιβερό πανηγύρι και ξεχνά τις αγωνιστικές δάφνες του παρελθόντος.

Σήμερα είναι τα γενέθλια του Χρήστου Λεοντή, που γεννήθηκε στις 11 Μάη του 1940. Υπό άλλες συνθήκες, θα κάναμε σήμερα ένα αφιέρωμα στη δουλειά του δημοφιλούς μουσικοσυνθέτη, τη στράτευσή της στο κίνημα και τα πολιτικά της μηνύματα. Στην παρούσα συγκυρία όμως, με το Λεοντή να έχει τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ, το βασικό ζήτημα είναι άλλο: Ποια θέση παίρνει ο ίδιος για τη διεξαγωγή της Γιουροβίζιον στο Ισραήλ και την προπαγανδιστική αξιοποίηση του θεσμού; Γιατί δε στέκεται αλληλέγγυος με τον αγώνα των Παλαιστινίων, όπως έκανε με το μουσικό του έργο;

Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση του Μετώπου Αντίστασης κι Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη, που καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΕΡΤ, την ερχόμενη Τρίτη.

Μετά από τις πρόσφατες δολοφονίες δεκάδων Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ και τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας, είχαμε τις επακόλουθες προφάσεις για κατάπαυση του πυρός που υποτίθεται θα σταματήσει την εγκληματική δράση του σιωνιστικού κράτους απέναντι στους Άραβες Παλαιστινίους.

Σε αυτή την συγκυρία στο κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ διεξάγεται ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον, ο οποίος συμπίπτει με τους εορτασμούς για την αναγνώριση από τις ΗΠΑ και την μεταφορά της πρωτεύουσας του Ισραήλ στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ (Αλ Κουντς).

Θα περιμέναμε από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, γνωστό μουσικοσυνθέτη Χρήστο Λεοντή, ο οποίος με το μουσικό του έργο έχει αναδείξει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού μας, να σταθεί αλληλέγγυος με τον αγώνα των Παλαιστινίων. Αντ’ αυτού βλέπουμε ότι συνδράμει στο θλιβερό πανηγύρι και ξεχνά τις αγωνιστικές δάφνες του παρελθόντος.

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καλεί στην ακύρωση της συμμετοχής της χώρας μας, στην ματαίωση της προβολής του διαγωνισμού που ξεπλένει τα εγκλήματα του Ισραήλ από την ΕΡΤ και στην θέση του να προβληθούν εκπομπές για την ανάδειξη της εγκληματική πολιτικής του σιωνιστικού κράτους.

– Καλούμε κάθε αγωνιστή, αντιμπεριαλιστή, αλληλέγγυο και φίλο της Παλαιστίνης, σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, την Τρίτη 14 Μαΐου στις 20:30, πριν τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού της Γιουροβίζιον.

– Καλούμε κάθε δημοσιογράφο της ΕΡΤ να συμμετάσχει στην άνωθεν δράση, να κηρύξει στάση εργασίας μέσα από το συνδικάτο του ή και ατομικά κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης της διοργάνωσης, να παρεμποδίσει εμπράκτως την προβολή του πολιτικά απεχθούς προγράμματος που λαμβάνει χώρα σε κατεχόμενα εδάφη, να φροντίσει για την κατάλληλη ενημέρωση κάθε Έλληνα κι Ελληνίδας περί του όσων παράλληλα συντελούνται στον χώρο και τον χρόνο του διαγωνισμού στο Ισραήλ.

Είναι ευθύνη του κάθε δημοσιογράφου να προστατεύσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια απανταχού της Γης, πρωτίστως απέναντι στο κοινό του!

Σε αυτήν την προσπάθεια, η φυσική παρουσία και η φωνή του καθενός είναι πολύτιμη. Στόχος είναι η μετάδοση του μηνύματος του αγώνα των Παλαιστίνιων στον ελληνικό λαό, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση ως προς το έγκλημα που συντελείται.

Ομάδα εργασίας BDS
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: