Τη ματαίωση ή εκ νέου αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο ζητά το 80% των Ιαπώνων

Αντιμέτωποι με το νέο κύμα της πανδημίας, οι Ιάπωνες δηλώνουν συντριπτικά αντίθετοι στην προγραμματισμένη διεξαγωγή των αγώνων μέσα στο 2021.

Με την πανδημία να δείχνει τα δόντια της ξανά στην Ιαπωνία, οχτώ στους δέκα κατοίκους δηλώνουν αντίθετοι στην πραγματοποίηση της Ολυμπιάδας του Τόκυο, που ήδη αναβλήθηκε πέρσι λόγω πανδημίας και θεωρητικά έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιούλη 2023.

Σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, το 80% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της νέας αναβολής ή και της οριστικής ματαίωσης των αγώνων.

Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται σε συμφωνία προηγούμενη έρευνα με προηγούμενη έρευνα του Δεκεμβρίου, και μάλιστα με σαφή αυξητική τάση. Συγκεκριμένα, τότε το 32% των Ιαπώνων δήλωνε πως είναι υπέρ της ματαίωσης και το 31% της αναβολής των αγώνων. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, λόγω και της ραγδαίας επιδείνωσης της πανδημίας, αυξήθηκε κατά τα 48% ο αριθμός όσων θεωρούν ότι μέσα στο 2021 δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν οι ολυμπιακοί, με τα ποσοστά να είναι 35,5% και 44,8% αντίστοιχα.

Στην ίδια έρευνα, οι Ιάπωνες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και από την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, με το 68,3% των πολιτών να επικρίνουν τα μέτρα που ελήφθησαν και μόνο το 24,9% να συμφωνεί με αυτά. Η Ιαπωνία, αν και σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες, καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων, με 7,109 κρούσματα να έχουν ανακοινωθεί ως το Σάββατο και 44 θανάτους, ενώ ήδη το σύστημα υγείας δέχεται έντονες πιέσεις.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: