Τέλος εποχής – Ανατίναξε το γραφείο επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα στα σύνορα η ΛΔΚ

Την είδηση επιβεβαίωσε η ΛΔΚ, λέγοντας πως προχώρησε στην ανατίναξη του γραφείου, “ανταποκρινόμενη στον τρόπο σκέψης του εξοργισμένου λαού να αναγκάσει τα ανθρώπινα αποβράσματα, και όσους δίνουν καταφύγιο σε αποβράσματα, να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους”.

Με έναν κυριολεκτικά ηχηρό τρόπο αποφάσισε η ΛΔΚ να επισημοποιήσει την οριστική ρήξη των σχέσεών της με τη Νότια Κορέα, λίγες μέρες αφότου διέκοψε πλήρως κάθε επικοινωνιακό δίαυλο με τη γειτονική χώρα. Πριν λίγο καιρό, τα κρατικά μέσα της ΛΔΚ είχαν προειδοποιήσει για την καταστροφή του “άχρηστου” όπως χαρακτηριζόταν, γραφείου επικοινωνίας των δυο άσπονδων γειτόνων, που είχε εγκαινιαστεί με μεγάλες προσδοκίες πριν από δύο χρόνια. Σύμφωνα με δήλωση της αδερφής του Κιμ Γιονγκ- Ουν, Κιμ Γιο-Τζονγκ, οι ευθύνες για το τέλμα στις διμερείς σχέσεις οφείλονται στη Νότια Κορέα.

Η έκρηξη σημειώθηκε σύμφωνα με το στρατό της Ν. Κορέας στις 2.49 μ.μ τοπική ώρα στην Καεσόνγκ, μια συνοριακή πόλη της ΛΔΚ όπου στεγαζόταν το τετραώροφο κτίριο. Η έκρηξη ακούστηκε πέρα από τα σύνορα, ενώ ορατός ήταν στην απέναντι πλευρά και το πυκνό σύννεφο καπνού.

Την είδηση επιβεβαίωσε η ΛΔΚ, λέγοντας πως προχώρησε στην ανατίναξη του γραφείου, “ανταποκρινόμενη στον τρόπο σκέψης του εξοργισμένου λαού να αναγκάσει τα ανθρώπινα αποβράσματα, και όσους δίνουν καταφύγιο σε αποβράσματα, να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους”:

https://twitter.com/DPRK_KFAGreece/status/1272874908851281926

Η Πιονγκγιανγκ προειδοποιεί επίσης με μετακίνηση στρατευμάτων πλησίον της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, με στόχο “η πρώτη γραμμή να μετατραπεί σε φρούριο”. Η αποστρατιωτικοποίηση των συνοριακών ζωνών ήταν τμήμα παλαιότερων διακρατικών συμφωνιών, που φαίνεται να μπαίνει σε άλλες βάσεις μετά το νέο ρήγμα στις σχέσεις τους. Τα τελευταία χρόνια, αλλά και πολύ πρόσφατα, στη νοτιοκορεατική πλευρά των συνόρων δρούσαν ομάδες αντικαθεστωτικών από τη ΛΔΚ, που εκτόξευαν μπαλόνια με προπαγανδιστικό υλικό, υπό την ανοχή των αρχών, παρά τις προειδοποιήσεις δίωξής τους.

Η Νότια Κορέα από την πλευρά της, κατηγορεί τη ΛΔΚ για τις εξελίξεις, απειλώντας πως “Αν ο βορράς συνεχίσει να παίρνει μέτρα επιδείνωσης της κατάστασης, θα απαντήσουμε αναλόγως”.

Σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές, στόχος της ΛΔΚ είναι να ξαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις ΗΠΑ, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών μεταξύ Κιμ Γιονγκ – Ουν και Ντόναλντ Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα της ΛΔΚ και τις συνεπακόλουθες αμερικανικές κυρώσεις.

Το γραφείο επικοινωνίας είχε στοιχίσει 15 εκ. δολάρια, τα οποία σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα κόστισαν 15 εκ. που καλύφθηκαν από τη Σεούλ. Αξιωματούχοι από τις δύο χώρες καταλάμβαναν ξεχωριστούς ορόφους, ενώ σε άλλον όροφο γίνονταν οι προγραμματισμένες συναντήσεις. Το προσωπικό από τη Ν. Κορέα είχε εγκαταλείψει το κτίριο και τη χώρα το Γενάρη, λόγω φόβων για την εξάπλωση του κορονοϊού, χωρίς καθορισμένη ημερομηνία επιστροφής.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: