Τέλειωσαν τα τεστ κορονοϊού στη Γάζα – Στο έλεος της πανδημίας και του φονικού ισραηλινού αποκλεισμού 2 εκ. άνθρωποι

Ως τώρα έχουν καταγραφεί 13 κρούσματα, που βρίσκονται σε υποδομές καραντίνας, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι η έλλειψη εξοπλισμού για τεστ αλλά και θεραπεία των ασθενών βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο τον πληθυσμό. 

Την ανακοίνωση πως έχουν σταματήσει τα τεστ στο κεντρικό εργαστήριο της Γάζας ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας της περιοχής, σηματοδοτώντας τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κατεχόμενη και αποκλεισμένη περιοχή καθώς ο ιός έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του μεταξύ των 2 εκ. κατοίκων. Ως τώρα έχουν καταγραφεί 13 κρούσματα, που βρίσκονται σε υποδομές καραντίνας, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι η έλλειψη εξοπλισμού για τεστ αλλά και θεραπεία των ασθενών βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο τον πληθυσμό.

Ήδη τα δείγματα που περιμένουν να εξεταστούν χωρίς να υπάρχει δυνατότητα είναι δεκάδες, εξωθώντας εκατοντάδες ανθρώπους, να μπαίνουν σε καραντίνα. Ο υπουργός υγείας ζήτησε από διεθνείς οργανισμούς να παρέχουν στη Γάζα τεστ, όπως και εξοπλισμό για 140 ΜΕΘ και 100 αναπνευστήρες.

Προς το παρόν δεν υπάρχει πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Γάζα, όπως έχει συμβεί στη Δυτική Όχθη, αν και η Χαμάς που διοικεί την περιοχή έχει κλείσει τα σχολεία, τα τζαμιά και τις αίθουσες εκδηλώσεων, ενώ έχει απαγορεύσει και τις μεγάλες δημόσιες συναθροίσεις.

Συνεχίζοντας την απάνθρωπη πολιτική του, το Ισραήλ, που ελέγχει πλήρως τις πύλες εισόδου και εξόδου από τη λωρίδα της Γάζας, προχωρά σε ωμό εκβιασμό, συνδέοντας την όποια βοήθεια προς τους κατοίκους με με προόδους στην ανεύρεση δυο Ισραηλινών στρατιωτών που αγνοούνται από το 2014, στη διάρκεια του πολέμου που είχε εξαπολύσει το Ισραήλ.

Με πληροφορίες από reuters.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: