Συνεχίζεται ο εφιάλτης στη Βηρυτό – 100 νεκροί και 4000 τραυματίες ως τώρα από την έκρηξη στο λιμάνι

O πρωθυπουργός της χώρας Χασάν Ντιάμπ, ανέφερε ότι ανατινάχτηκαν περίπου 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου που βρίσκονταν στην αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού εδώ και έξι χρόνια, προκαλώντας δεκάδες θανάτους, χιλιάδες τραυματισμούς και ζημιές άνευ προηγουμένου στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Σε τουλάχιστον 100 νεκρούς και σχεδόν 4.000 τραυματίες, ανέρχεται πλέον ο απολογισμός των θυμάτων των ισχυρών εκρήξεων που συγκλόνισαν την Τρίτη την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, Χαμάντ Χασάν.

«Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι αυτή τη στιγμή. Άνθρωποι ψάχνουν στα επείγοντα τους αγαπημένους τους και είναι δύσκολη η αναζήτηση αυτή μέσα στη νύχτα διότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση», είπε ο Χασάν στο Ρόιτερς. «Αντιμετωπίζουμε αληθινή καταστροφή και χρειαζόμαστε χρόνο για να αποτιμήσουμε την έκταση των ζημιών».

Νωρίτερα, οι αρχές του Λιβάνου είχαν κάνει λόγο για τουλάχιστον 73 νεκρούς και τουλάχιστον 3.700 τραυματίες.

Ανατινάχτηκαν σχεδόν τρεις χιλιάδες τόνοι νιτρικού αμμωνίου

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας Χασάν Ντιάμπ, ανέφερε ότι ανατινάχτηκαν περίπου 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου που βρίσκονταν στην αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού εδώ και έξι χρόνια, προκαλώντας δεκάδες θανάτους, χιλιάδες τραυματισμούς και ζημιές άνευ προηγουμένου στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ υπονόησε ότι η έκρηξη πιθανόν οφειλόταν σε επίθεση, ωστόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι οι πρώτες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνουν αυτό το σενάριο.

Το Ισραήλ, από την πλευρά του, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την έκρηξη και δήλωσε ότι είναι έτοιμο να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια. Βοήθεια στέλνουν επίσης το Ιράν και η Σαουδική Αραβία.

Από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: