Στροφή 180 μοιρών από τα Starbucks για την έκφραση στήριξης στο Black Lives Matter από τους υπαλλήλους μετά την κατακραυγή

Η ευθυγράμμιση της Starbucks με τη στάση άλλων πολυεθνικών έρχεται μετά από καταιγισμό αντιδράσεων από το εσωτερικό της επιχείρησης, αλλά και το ευρύτερο κοινό, ιδίως στα ΜΚΔ, με κάποιους να καλούν ακόμα και σε μποϊκοτάζ των καταστημάτων. 

Σε άτακτη υποχώρηση εξαναγκάστηκε η πολυεθνική Starbucks, υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε η αποκάλυψη πως την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία κυκλοφόρησε υπόμνημα που απαγόρευε στο προσωπικό να φορά ρούχα ή αξεσουάρ σχετιζόμενα με το κίνημα Black Lives Matter.

Με παρέμβασή τους, ο COO της αλυσίδας Ροζ Μπρούερ, μαζί με τον Ζινγκ Σο, αντιπρόεδρο για θέματα “Ενσωμάτωσης και διαφορετικότητας” απηύθυναν ανοιχτή επιστολή στους εργαζόμενους, με την οποία υπόσχονται πως θα εκτυπώσουν μπλουζάκια αλληλεγγύης με το αντιρατσιστικό κίνημα στις ΗΠΑ και “μέχρι να φτάσουν αυτά, ακούσαμε πως θέλετε να δείξετε τη στήριξή σας, άρα να είστε απλά ο εαυτός σας. Φορέστε το BLM μπλουζάκι ή την κονκάρδά σας”.

Η ευθυγράμμιση της Starbucks με τη στάση άλλων πολυεθνικών που ενστερνίζονται για επικοινωνιακούς λόγους πτυχές των αιτημάτων που προβάλλουν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στις ΗΠΑ έρχεται μετά από καταιγισμό αντιδράσεων από το εσωτερικό της επιχείρησης, αλλά και το ευρύτερο κοινό, ιδίως στα ΜΚΔ, με κάποιους να καλούν ακόμα και σε μποϊκοτάζ των καταστημάτων.

Η επιχείρηση πρόσθεσε πως θα εκδώσει νέες κατευθυντήριες οδηγίες την ερχόμενη Δευτέρα, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους να ψηφίσουν στις εκλογές, να κάνουν εθελοντισμό στις μαύρες κοινότητες, να συμμετέχουν σε φιλειρηνικές πορείες, ενώ επιχείρησε να τονώσει το “αντιρατιστικό” προφίλ της λέγοντας συνεχίζει να στηρίζει τη διαφορετικότητα στις προσλήψεις της και την ενίσχυση των “έγχρωμων συνεργατών μας ώστε να φτάσουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: