Στρατός μεταφέρει τα φέρετρα στο Μπέργκαμο – Γέμισαν τα νεκροτομεία στην πόλη

Το νεκροτομείο του Μπέργκαμο εδώ και μέρες δε χωράει πια άλλα φέρετρα θυμάτων του κορονοϊού και το ίδιο ισχύει και για το ένα και μοναδικό σημείο καύσης της πόλης που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Σκηνές πολέμου διαδραματίζονται στην “Ουχάν της Ιταλίας”, την πόλη Μπέργκαμο στη Λομβαρδία, που έχει πληγεί βαρύτερα από όλες στη χώρα από τον κορονοϊό. Στρατιωτικά οχήματα μεταφέρουν φέρετρα από το κοιμητήριο της πόλης προς σημεία καύσης άλλων νομών της Ιταλίας. Ο λόγος είναι ότι το νεκροτομείο του Μπέργκαμο εδώ και μέρες δε χωράει πια άλλα φέρετρα θυμάτων του κορονοϊού και το ίδιο ισχύει και για το ένα και μοναδικό σημείο καύσης της πόλης που λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Τα χέρια ψηλά με τον όγκο δουλειάς έχουν σηκώσει και τα γραφεία τελετών.

Τις τελευταίες μέρες, λόγω έλλειψης χώρων, το νεκροτομείο του κοιμητηρίου απλά έβαλε στη σειρά τα φέρετρα μέσα στην εκκλησία των Αγίων Πάντων εντός του κοιμητηρίου. Μπροστά σε αυτή την απελπιστική κατάσταση, υπήρξε η απόφαση να χρησιμοποιηθούν τα οχήματα του στρατού, προκειμένου τα θύματα να μεταφερθούν σε γειτονικές περιοχές και αρχικά στην Εμίλια Ρομάνια, με την πόλη Μόδενα να έχει ήδη υποδεχθεί τα πρώτα φέρετρα. Παρά τα περιοριστικά μέτρα, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη, καταγράφοντας χθες αριθμό ρεκόρ νεκρών πάνω από 400 σε ένα 24ωρο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: