Στόχος βανδαλισμού ο τάφος του Μαρξ στο Λονδίνο

Ο Μαρξ τους ενοχλεί ακόμα και νεκρός. Μπορεί να βεβηλώνουν τον τάφο του, αλλά δε θα καταφέρουν ποτέ να σπιλώσουν την ακτινοβολία των ιδεών του και την ακατανίκητη υλική δύναμή τους, όταν κατακτούν τις λαϊκές μάζες.

Όπως ανακοίνωσε το κοιμητήριο Χάιγκεϊτ, ο τάφος του Καρλ Μαρξ, του θεμελιωτή του επιστημονικού σοσιαλισμού που είναι θαμμένος στο Λονδίνο, έγινε στόχος βανδαλιστών που βεβήλωσαν την επιτύμβια πλάκα της οικογένειας των Μαρξ, όπου εκτός από το όνομα του Κάρολου είναι χαραγμένα κι αυτά της γυναίκας του κι άλλων συγγενικών του προσώπων.

Οι άγνωστοι δράστες έφεραν χτυπήματα με σφυρί ή άλλο αντίστοιχο εργαλείο στην επιτύμβια στήλη, με τα σημάδια από την επίθεσή τους να είναι εμφανή. Οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου δεσμεύτηκαν πως θα επισκευάσουν την πλάκα στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ενώ σημειώνουν πως αποτελεί ιστορική κληρονομιά της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς συγκαταλέγεται στη λίστα με τα προστατευόμενα μνημεία της χώρας.

Όπως φαίνεται στην εικόνα, στη θέση του τάφου έχει στηθεί ένα μνημείο, με το περίφημο σύνθημα “εργάτες όλων των χωρών ενωθείτε”, το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο -κάτι που δικαιολογεί ίσως και το ενδιαφέρον των υπεύθυνων για τον τάφο ενός επαναστάτη που εξόπλιζε θεωρητικά την εργατική τάξη για να γίνει ο νεκροθάφτης των αστών.

Όσο για τους βανδαλιστές, κατάφεραν απλώς να δείξουν τη χολή τους και το χαμηλό επίπεδο σκέψης τους. Ο Μαρξ τους ενοχλεί ακόμα και νεκρός. Μπορεί να βεβηλώνουν τον τάφο του, αλλά δε θα καταφέρουν ποτέ να σπιλώσουν την ακτινοβολία των ιδεών του και την ακατανίκητη υλική δύναμή τους, όταν κατακτούν τις λαϊκές μάζες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: