Στα θύματα του παγκόσμιου κομμουνισμού ζητά να μετρηθούν οι νεκροί του κορονοϊού αντικομμουνιστική οργάνωση στις ΗΠΑ

Το “Ίδρυμα Μνήμης Θυμάτων Κομμουνισμού” προσθέτει τα θύματα στα δήθεν “100 εκ. νεκρών του κομμουνισμού”, παρουσιάζοντας την πανδημία ως προϊόν του ΚΚ Κίνας.

Ήταν αρχές Φλεβάρη, πριν ακόμα φτάσει ο κορονοϊός στην Ελλάδα και πριν αρχίσει να φαίνεται η παγκόσμια διάστασή του, όταν η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου κατηγορούσε τον “κομμουνισμό” της Κίνας, που “βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία”. Κι αν η φιλελέ αρθρογράφος ήταν πρωτοπόρος στη χώρα μας σε αυτή την παραφιλολογία, ήδη στις ΗΠΑ το συγκεκριμένο τροπάρι κέρδιζε έδαφος, πολύ περισσότερο και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στις ΗΠΑ, με τις ευλογίες του προέδρου Τραμπ που το χρησιμοποιεί κατά κόρον.

Ωστόσο υπάρχουν και χοντράδες τόσο εξόφθαλμα γελοίες που για να περάσουν στην κοινή γνώμη θα πρέπει να γίνει πρώτα μια ιδεολογική προετοιμασία μεταξύ λιγότερο επίσημων διαύλων. Όπως το “Ίδρυμα Μνήμης Θυμάτων Κομμουνισμού” με έδρα τις ΗΠΑ, ένα από τα πλέον προβεβλημένα και αδρά χρηματοδοτούμενα θινκ τανκς στο είδος του διεθνώς. Ποιος εκτός από αυτούς θα ήταν εξάλλου καταλληλότερος να εκστομίσει πως οι νεκροί της πανδημίας θα έπρεπε να προσμετρηθούν στα “100 εκατομμύρια θύματα” του κομμουνισμού, αφού ο ιός ξεκίνησε από την “κομμουνιστική” Κίνα;

“Τα κομμουνιστικά καθεστώτα είναι υπεύθυνα για το θάνατο πάνω από 100 εκ. σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με διεθνείς ειδικούς (σ.σ εννοούν τη “Μαύρη Βίβλο του κομμουνισμού”, που έχει δεχθεί σφοδρή κριτική ακόμα κι από αστούς ερευνητές). Ο τελικός ανθρώπινος απολογισμός της τρέχουσας πανδημίας δεν μπορεί ακόμα να καθοριστεί, αλλά αυτοί που χάθηκαν και θα χαθούν από το νέο κορονοϊό θα πρέπει να συμπεριληφθούν στα θύματα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και την ηθελημένου του περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή και τις δικές του διεθνείς νομικές υποχρεώσεις”, αναφέρει η ιστοσελίδα του ιδρύματος.

Κι αφού φέρνει “αποδείξεις” για το πώς “προκάλεσε” την πανδημία η Κίνα, ζητάει από τις ΗΠΑ να πιέσουν για αναστολή της πλήρους συμμετοχής της Κίνας στον ΠΟΥ, τον οποίο σε όλο το κείμενο παρουσιάζουν ως “συνεργάτη” της Κίνας στη συγκάλυψη, και την είσοδο αντ’ αυτής της ελάχιστα αναγνωρισμένης διεθνώς Ταϊβάν στον οργανισμό λόγω της – πράγματι γρήγορης – αντίδρασης της χώρας στον κορονοϊό, Επιπλέον ενθαρρύνει την επιβολή κυρώσεων και την απαίτηση αποζημίωσης για τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού από την αμερικανική κυβέρνηση, την “αντιμετώπιση της κινεζικής προπαγάνδας” και τη διεξαγωγή διεθνούς “ανεξάρτητης έρευνας” για το ξέσπασμα του ιού στην Ουχάν.

Δεν έχει νόημα να σταθούμε πάλι στο πόσο “κομμουνιστική” (δεν) είναι η Κίνα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η χώρα, όπως και άλλες με ίχνη κεντρικού σχεδιασμού, αντιμετώπισε πολύ καλύτερα και γρηγορότερα την κρίση – ή τουλάχιστον το πρώτο κύμα της πανδημίας – από τη συντριπτική πλειοψηφία των δυτικών καπιταλιστικών χωρών, ιδίως φυσικά τις ίδιες τις ΗΠΑ, που μακράν πλέον έχουν το προβάδισμα σε κρούσματα και θανάτους. Προτάσεις λοιπόν σαν αυτές του εν λόγω ιδρύματος μόνο “γραφικές” δεν είναι, αλλά έχουν διττό στόχο. Αφενός να εντείνουν το κλίμα που ήδη καλλιεργείται εναντίον της Κίνας, ως ένα ακόμα βήμα του σινοαμερικανικού ανταγωνισμού που προϋπήρχε της πανδημίας κι εν μέσω επερχόμενης ύφεσης αναμένεται να ενταθεί περισσότερο. Αφετέρου να ξεπλύνουν το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που και αδύναμο στάθηκε λόγω της άναρχης της φύσης του να ανταποκριθεί εγκαίρως στην εξάπλωση της ασθένειας, και φορτώνει τις οικονομικές τις συνέπειες στους πιο αδύναμους, οι οποίοι εξάλλου είναι κι εκείνοι που ήδη πληρώνουν σε πολλές χώρες το υψηλότερο τίμημα σε ζωές από τον κορονοϊό.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: