Σε “υπερβολική δόση ναρκωτικών” προσπαθούν να αποδώσουν το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ οι δικηγόροι του φονιά αστυνομικού

“Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε είναι σε αυτό το φρικτό βίντεο” απαντά ο δικηγόρος της οικογένειας Φλόιντ.

Η προσπάθεια ενοχοποίησης του θύματος είναι μια συνηθισμένη πρακτική των συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία και δεν προκαλεί εντύπωση ότι οι δικηγόροι του Derek Chauvin και του Thomas Lane, δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ προσέφυγαν σε αυτή. Εν προκειμένω ωστόσο, η προσπάθειά τους πάει πέρα από τη δολοφονία χαρακτήρα, στην οποία από την πρώτη στιγμή επιδόθηκαν οι ίδιοι, συνεπικουρούμενοι από την αστυνομία της Μινεάπολης και διάφορους μηχανισμούς στα ΜΚΔ και ορισμένα συντηρητικά μίντια, με στόχο την ολική ανατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας.

Πιο συγκεκριμένα η νομική ομάδα των δυο αποταχθέντων αστυνομικών ζητά ο θάνατος του Φλόιντ να μετατραπεί από ανθρωποκτονία λόγω πίεσης στο λαιμό και ασφυξίας σε θάνατο “από υπερβολική δόση φαιντανύλης”. Η φαιντανύλη είναι ένα ισχυρό συνθετικό οπιοειδές που χρησιμοποιείται κυρίως για αναισθητικούς σκοπούς και την ανακούφιση του πόνου των καρκινοπαθών, τα τελευταία χρόνια ωστόσο γνωρίζει μεγάλη διάδοση ως ψυχαγωγικό ναρκωτικό στις ΗΠΑ. Ο Φλόιντ, που είναι γνωστό ότι είχε χρόνια προβλήματα με εξαρτήσεις, πράγματι είχε ίχνη φαιντανύλης στο αίμα του, όχι ωστόσο σε δόση ικανή να επιφέρει το θάνατο. Εξάλλου, η ίδια η ιατροδικαστική έκθεση της κομητείας Hennepin στη Μινεσότα, διαπίστωσε ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία.

Οι δικηγόροι ωστόσο επιμένουν, περιγράφοντας μάλιστα τον Φλόιντ ως έμπορο ναρκωτικών, επικαλούμενοι παλιότερη σύλληψή του το 2019, όπου ο ίδιος φέρεται να μην είχε επαφή με το περιβάλλον του και οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν τον ακινητοποίησαν, με τις τοξικολογικές εξετάσεις να δείχνουν και τότε παρουσία οπιοειδών στο αίμα του.

Άμεση ήταν η αντίδραση της οικογένειας του θύματος, που μέσω του δικηγόρου της, Μπεν Κραμπ δήλωσε πως “Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε είναι σε αυτό το φρικτό βίντεο. Όταν η αστυνομία κάνει ασυγχώρητα πράγματα, η υπερασπιστική γραμμή είναι πάντα να σκοτώνει ξανά το θύμα, ανασύροντας το παρελθόν του και δολοφονώντας το χαρακτήρα του”.

Ο Derek Chauvin βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες ανθρωποκτονίας σε δεύτερο και τρίτο βαθμό, ενώ οι συνάδελφοί του Thomas Lane, J Kueng και Tou Thao θα δικαστούν για συνέργεια στα συγκεκριμένα εγκλήματα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: