Σχολεία πανεπιστήμια και επιχειρήσεις – Τα καλύτερα χάλια σχολεία του κόσμου (10ο Μέρος)

Η ταξική διαφοροποίηση σχολείων και περιοχών ήταν και είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο διασπά και διχάζει την κοινωνία της Σουηδίας.

Σχολεία πανεπιστήμια και επιχειρήσεις

Τα τελευταία τριάντα χρόνια τα πανεπιστήμια στην Σουηδία αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου γνώσεων των νεοεισαχθέντων φοιτητών. Οι επιχειρήσεις έχουν αντίστοιχα προβλήματα διότι δεν μπορούν να βρουν εργαζόμενους υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Όλα αυτά οφείλονται σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που  είχαν ως στόχο το κέρδος μετατρέποντας τα σχολεία σε επιχειρήσεις και όχι σε χώρους μάθησης. Η ταξική διαφοροποίηση σχολείων και περιοχών ήταν και είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο διασπά και διχάζει την κοινωνία της Σουηδίας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Το δημόσιο δωρεάν και ίσο για όλους Ελληνικό σχολειό δείχνει τα δόντια του!

Θα σκεφτεί κάνεις ότι τα ίδια ισχύουν και στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά η στατιστική μας διαψεύδει! Αν δει κάποιος μια έρευνα του 2017 η Ελλάδα είναι δεύτερη στις Η.Π.Α σε πανεπιστημιακούς καθηγητές. Πρώτο είναι το Ισραήλ. Όμως το ποσοστό του ΑΕΠ που επενδύεται για έρευνα και τεχνολογία είναι σχεδόν πέντε φορές υψηλότερο στο Ισραήλ από ό,τι στην Ελλάδα. 

Δείτε εδώ τα προηγούμενα μέρη 

 Στάθης – Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: