Σχολεία διευθυνόμενα από το στρατό και απάλειψη “μαρξιστικών σκουπιδιών” από τα σχολικά βιβλία ετοιμάζει ο Μπολσονάρο

Ως τέτοιου είδους σκουπίδια νοούνται μεταξύ άλλων οι αναφορές στα κινήματα ΛΟΑΤ, αλλά και στη βία κατά γυναικών.

Ένα ακόμα βήμα προς το σκοταδισμό ετοιμάζεται να κάνει η Βραζιλία του προέδρου Μπολσονάρου, ο οποίος αυτή την περίοδο νοσηλεύεται διασωληνωμένος με πνευμονία στο νοσοκομείο.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνουν τα σχολικά βιβλία, όπως είχε ήδη προαναγγείλει την Πρωτοχρονιά με ανάρτηση στο τούιτερ, όπου έγραφε πως: “Ένας από τους στόχους είναι να βγάλουμε τη Βραζιλία από τις τελευταίες θέσεις στην παγκόσμια εκπαιδευτική κατάταξαη και να παλέψουμ ενάντια στα μαρξιστικά σκουπίδια που έχουν εξαπλωθεί στα εκπαιδευτικά ιδρύματα”.

Ο τρόπος με τον οποίο θέλουν να πετύχουν αυτό το στόχο είναι με τη δημιουργία περισσότερων σχολείων που διευθύνει ο στρατός καθώς και με την απάλειψη “μαρξιστικών σκουπιδιών” από τα σχολικά βιβλία. Ως τέτοιου είδους σκουπίδια νοούνται μεταξύ άλλων οι αναφορές στα κινήματα ΛΟΑΤ, αλλά και στη βία κατά γυναικών.

Σε ένα βίντεο στο Youtube ο Μπολσονάρου ανακοίνωσε πως τέτοια θέματα θα απαλειφθούν από τις εθνικές εξετάσεις του λυκείου, που προσιδιάζουν στις δικές μας πανελλήνιες, αν και το βραζιλιάνικο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια είναι ακόμα πιο περίπλοκο και ταξικό. Αφορμή για την ανακοίνωσή του ήταν πως είδε σε παλιότερες εξετάσεις μια ερώτηση σχετικά με τα Pajuba, μια μυστική γλώσσα των ΛΟΑΤ της Βραζιλίας. “Μην ανησυχείτε, δε θα ξαναϋπάρξουν τέτοιες ερωτήσεις”, διαβεβαίωσε το συντηρητικό και ομοφοβικό κοινό του ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, που παλιότερα είχε δηλώσει πως θα προτιμούσε να δει το γιο του νεκρό παρά ομοφυλόφιλο κι από την πρώτη στιγμή της θητείας αφαίρεσαι από τις αρμοδιότητες του υπουργείου ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα ζητήματα των ΛΟΑΤ. Η υπουργός του χαρτοφυλακίου αυτού, Νταμάρες Άλβες, πρώην ευαγγελική ιεροκήρυκας η ίδια, ασπάστηκε ενθουσιωδώς αυτή την πολιτική, λέγοντας κατά την ορκωμοσία της πως “το κράτος είναι κοσμικό, αλλά αυτή η υπουργός είναι τρομαχτικά χριστιανή”. Πρόκειται για την ίδια που δήλωσε πριν λίγες μέρες πως οι φεμινίστριες αντιπαθούν τους άντρες επειδή είναι άσχημες. 

Το μόνο στο οποίο έχει δίκιο ο Μπολσονάρου είναι πως πράγματι η Βραζιλία κατέχει μια από τις χαμηλότερες θέσεις στις επιδόσεις των μαθητών σε κατανόηση κειμένου, μαθηματικά και φυσικές επιστήμες, καταλαμβάνοντας την 63η θέση ανάμεσα σε 72 χώρες το 2015, ενώ σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ έχει και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ενηλίκων που δεν έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσης.

Η αλλαγή των σχολικών βιβλίων σε συντηρητικότερη κατεύθυνση δεν πρόκειτα φυσικά να λύσει αυτά τα προβλήματα, σε μια χώρα όπου πολλά σχολεία δεν έχουν τρεχούμενο νερό, ρεύμα ή ακόμα και αποχέτευση, ενώ οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν πολύ χαμηλούς μισθούς.

Με πληροφορίες από advocate.com

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: