Ρατσιστές με λευκές κουκούλες έβγαλαν με πένσα τα δόντια ενός Αφρικανού – Χτύπημα αλά Κου Κλουξ Κλαν στην Κύπρο

Το χειρότερο όλων είναι πως ούτε και το ίδιο το θύμα δε θέλησε να καταγγείλει το περιστατικό, γιατί στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει ρατσιστική συμπεριφορά από τις αστυνομικές αρχές.

Ένα ασύλληπτο περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη βδομάδα στην Κύπρο, έρχεται να επιβεβαιώσει πως το ρατσιστικό δηλητήριο της Κου Κλουξ Κλαν και οι φασιστικές πρακτικές της δεν είναι μια εικόνα από ταινία ή από το μακρινό παρελθόν, ούτε περιορίζονται μόνο στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με Κυπριακό μέσο, την περασμένη βδομάδα ένας Αφρικάνος, που είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου, αποχαιρέτησε τα ξημερώματα κάποιους φίλους του στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και επέστρεψε με ταξί στο σπίτι του. Εκεί του είχαν στήσει καρτέρι πέντε άγνωστοι, που φορούσαν λευκές κουκούλες, τον ακινητοποίησαν και του έφεραν αλλεπάλληλα δυνατά χτυπήματα, ενώ ολοκλήρωσαν τη θρασύδειλη πράξη τους, αφαιρώντας του με πένσα τέσσερα δόντια!

Παρά τις κραυγές του θύματος, κανείς περίοικος δεν παρενέβη και δεν ειδοποίησε την αστυνομία. Το χειρότερο όλων είναι πως ούτε και το ίδιο το θύμα δε θέλησε να καταγγείλει το περιστατικό, γιατί στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει ρατσιστική συμπεριφορά από τις αστυνομικές αρχές. Εύλογα λοιπόν θεωρούσε πως δεν πρόκειται να καταφέρει κάτι έτσι -και αυτό εξηγεί γιατί ήρθε με καθυστέρηση στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το φάντασμα της Κου Κλουξ Κλαν και του ρατσισμού εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τον “προηγμένο” δυτικό κόσμο, να τρέφεται από τις αξίες του, να παίρνει σάρκα και οστά μαζί με την εκμετάλλευση και την αδικία, να απολαμβάνει την ασυλία των κυρίαρχων και της τάξης που υπηρετεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: