Πρόστιμο σε άστεγους στη Γαλλία επειδή “δεν έμειναν στο σπίτι”

Η κατάσταση είναι συνολικά τραγική για τους άστεγους αυτές τις ημέρες, καθώς τα ημερήσια καταφύγια, όπου μπορούσαν να φάνε και να πλυθούν, έχουν κλείσει σχεδόν όλα στην περιοχή.

Η πραγματικότητα ξεπερνά την πιο πικρή σάτιρα στη Γαλλία, αφού την ίδια μέρα που το σατιρικό σάιτ “Le Gorafi” κυκλοφόρησε με σκωπτικό άρθρο που έκανε λόγο για πρόστιμα σε αστέγους, έγινε γνωστό ότι πράγματι στην πόλη της Λυών καταγράφηκαν περιστατικά που αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμα σε άστεγους επειδή … δεν έμειναν στο σπίτι. H Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Ροδανού κατέγραψε τουλάχιστον τέσσερα ή πέντε τέτοια περιστατικά, με την επικεφαλής της υπηρεσίας Μόντ Μπιγκό να ζητά άμεσα η πρακτική αυτή. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν παρότι οι άστεγοι εξήγησαν ότι δεν έχουν μέρος για να μείνουν.

Η κατάσταση είναι συνολικά τραγική για τους άστεγους αυτές τις ημέρες, καθώς τα ημερήσια καταφύγια, όπου μπορούσαν να φάνε και να πλυθούν, έχουν κλείσει σχεδόν όλα στην περιοχή, ενώ παράλληλα έχουν πέσει οι δωρεές τροφίμων, αλλά και η χρηματική ενίσχυση από περαστικούς, οι οποίοι είναι ελάχιστοι στους δρόμους.

Η τήρηση ακόμα και των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής καθίσταται αδύνατη για τους αστέγους, καθώς έχουν κλείσει ακόμα και οι δημόσιες τουαλέτες.

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, ο νομάρχης της περιοχής Πασκάλ Μελό, δήλωσε πως τα συμβάντα αυτά είναι “αντίθετα στις οδηγίες που έχουν οι δυνάμεις ασφαλείας”, ότι έχει διατάξει εσωτερική έρευνα και πως τα όποια πρόστιμα έχουν επιβληθεί σε αστέγους ακυρώνονται. Υποσχέθηκε επίσης πως θα πάρει μέτρα προστασίας των αστέγων, αναζητώντας τρόπους στέγασης αυτό το διάστημα της κρίσης, σε συνεργασία με ξενοδοχεία και συλλογικότητες της περιοχής.

Με πληροφορίες από leprogres.fr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: