Προκαλεί ο ψευτοπρέσβης του Γκουαϊδό στην Αθήνα. Ζητάει από τον πρέσβη της Βενεζουέλας «να αποχωρήσει με ειρηνικό τρόπο»!

Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας κάνει λόγο για «σφετερισμό της πρεσβείας» από τον πρέσβη της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της Βενεζουέλας, και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην κυβέρνηση για την στήριξή της που θεωρεί πολύ σημαντική για «στρατηγικούς λόγους»…

Ο Εδουάρδο Παρέδες εκπρόσωπος του αχυράνθρωπου των ΗΠΑ, αρχιπραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο και στον δημοσιογράφο-«ειδικό βενεζουελανολόγο» Ιάσωνα Πιπίνη, που πρόσφατα ορίστηκε σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αμέριστη στήριξή της, καταφέρεται ενάντια στην προηγούμενη κυβέρνηση και «απαιτεί» από τον πρέσβη της Βενεζουέλας στη χώρα μας… να εγκαταλείψει την πρεσβεία.

Ο Παρέδες επικαλείται «ανθρωπιστική κρίση» στη χώρα του, ισχυριζόμενος ότι «κάθε μέρα άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα και την έλλειψη φαρμάκων», εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα και τις ελλείψεις που οφείλονται στον εδώ και χρόνια πολύμορφο οικονομικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό, τα σαμποτάζ και τις κυρώσεις που επιβάλουν στη Βενεζουέλα οι ΗΠΑ (παράλληλα με τη συνεχή απειλή στρατιωτικής επέμβασης), η ΕΕ και οι σύμμαχοί τους.

Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας ο ψευτοπρέσβης κάνει λόγο για «σφετερισμό της πρεσβείας» από τον πρέσβη της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βελεζουέλας, που αποκαλεί «εμπορικό ακόλουθο», και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την στήριξή της στον αμερικανοκινούμενο αρχιπραξικοπηματία Γκουαϊδό, που, όπως λέει τη θεωρεί πολύ σημαντική όχι απλά για συμβολικούς αλλά για «στρατηγικούς λόγους».

Ο Βενεζουελάνος ψευτοπρέσβης καταφέρεται ενάντια στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία που αποκαλεί «τελευταίο καταφύγιο του Μαδούρο στην Ευρώπη». Την κυβέρνηση που, να θυμίσουμε, συνυπόγραψε την απαράδεκτη κοινή θέση της Ευρωπαϊκή Ένωσης, πάνω στην οποία πάτησε η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη για να αναγνωρίσει τον αρχιπραξικοπηματία Γουαϊδό ως «μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας».

Το πραξικόπημα του Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα γίνεται για να ξαναθέσουν οι ΗΠΑ υπό τον έλεγχό τους τη χώρα και τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της, στα πλαίσια των ανταγωνισμών της υπερδύναμης με τη Ρωσία και την Κίνα. Η βρώμικη επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα, στρέφεται κατά του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου Μαδούρο και συνολικά κατά του βενεζουελάνικου λαού, που χρειάζεται την διεθνιστική αλληλεγγύη μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: