Pride A.M.E.A στην Ιταλία – Παρόντες οι κομμουνιστές, απούσα η αριστερά των “δικαιωμάτων”

Ένα διαφορετικό pride διοργανώθηκε χθες στη Ρώμη, υπέρ της “ορατότητας” των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το ιταλικό ΚΚ έδωσε το παρών, σε αντίθεση με ποικιλώνυμους “δικαιωματιστές” που ίσως έκριναν πως αυτού του είδους η διαφορετικότητα δεν φέρνει την απαραίτητη δημοσιότητα.

” Να φέρουμε την αναπηρία στον κόσμο, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να είμαστε πολίτες μεταξύ πολιτών”. Με αυτό το σύνθημα παρήλασαν χθες οι μεγαλύτερος οργανώσεις Α.Μ.Ε.Α της Ιταλίας, στο πρώτο Disability Pride που διοργανώθηκε στη Ρώμη, ταυτόχρονα με αντίστοιχες εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και το Μπράιτον στη Μεγάλη Βρετανία. Στόχος δεν ήταν απλά μια μάζωξη ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά η διοργάνωση μιας γιορτής ανοιχτής σε όλους.

Βασικό αίτημα ήταν η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ειδικού Ταμείου για όσα άτομα δεν μπορούν να βιοποριστούν μόνα τους, του οποίου οι πόροι προς το παρόν δεν επαρκούν ούτε για την ελάχιστη κάλυψη των αναγκών τους. Ταυτόχρονα ζητούν όχι απλά την ψήφιση νέων νόμων, αλλά και την εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων σχετικά με την υποστήριξη και την προστασία των Α.Μ.Ε.Α, που συχνά μένουν δυστυχώς στα χαρτιά.

Τη συμπαράσταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Μάρκο Ρίτσο, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Στηλίτευσε παράλληλα τους απόντες, ιδιαίτερα όσους πρεσβεύουν λύσεις μακριά από την πολιτική, αλλά και την “φούξια” όπως τη χαρακτήρισε αριστερά, όσων βλέπουν δικαιώματα μόνο σε ζητήματα φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, αγνοώντας κάθε άλλου είδους διαφορετικότητα, στην οποία κατά τα άλλα ομνύουν.

Disability Pride στη Ρώμη. Μετέφερα την αλληλεγγύη του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ένας πραγματικός και σημαντικός αγώνας για δικαιώματα θεμελιώδη για τον πολιτισμό μας. Οι αντιπολιτικοί της “αλλαγής” απόντες. Το ίδιο και η φούξια αριστερά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: