-Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή; -Για μένα είναι οι ιδέες μου. Να είμαι κομμουνιστής

Έχετε ένα λεπτό να σας εξηγήσει ο 106χρονος Ραφαήλ από την Ανδαλουσία το νόημα της ζωής;

Τι ενδιαφέρον μπορεί να μας πει ένας γέροντας 106 χρονών από την Κόρδοβα της Ανδαλουσίας; Η απάντηση στον διάλογο που ακολουθεί, σε δική μας ελεύθερη απόδοση.

-Για εσάς, για να μάθουμε όλοι να δίνουμε αξία στη ζωή, τι είναι το πιο πολύτιμο στη ζωή, δον Ραφαέλ;

-Για μένα είναι οι ιδέες μου. Γιατί, δεν ξέρω αν το ξέρετε, αν σας το έχω πει, ο πατέρας μου με πήγε να παραλάβω την ταυτότητα της Κομμουνιστικής Νεολαίας, στην Έθιχα (πόλη της Ανδαλουσίας, κοντά στην Κόρδοβα). Και από τότε μέχρι τώρα -ήμουν πολύ νέος τότε- ο στόχος μου είναι να είμαι κομμουνιστής. Αισθάνομαι πολύ περήφανος που είμαι. Γιατί παρόλα όσα λέει ο κόσμος και το φταίξιμο που θέλουν να μας ρίξουν, πιστεύω πως το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι το κόμμα του λαού, των εργατών, αυτών που πρέπει κάθε μέρα να κερδίσουν το ψωμί τους για να το πάνε σπίτι τους. Και πιστεύω ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο που μπορεί να έχει ένας λαός, είναι αυτό: να είναι ελεύθερος.

Το βίντεο ανέβηκε στο κανάλι της οργάνωσης του ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας στην Ανδαλουσία και αξίζει πραγματικά να το δείτε. Είναι το ίδιο μεστό και συγκινητικό, ακόμα και για όσους δε γνωρίζουν ισπανικά.

¿Qué es lo más valioso de la vida? Rafael, a sus 106 años lo tiene claro: ser comunista.

Gepostet von PCTE Andalucía am Donnerstag, 26. März 2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: