ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Σταματήστε, τώρα, την καταστροφή Αντιφασιστικών Μνημείων! Το ξαναγράψιμο της Ιστορίας δεν θα περάσει!

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καταγγέλλει τη βέβηλη πράξη της κυβέρνησης της Βουλγαρίας να καταστρέψει στη Σόφια το Μνημείο αφιερωμένο στην Αντιφασιστική Νίκη και τον απελευθερωτή Κόκκινο στρατό της ΕΣΣΔ που τσάκισε το ναζιστικό τέρας και απελευθέρωσε και τη Βουλγαρία από το φασιστικό ζυγό.

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καταγγέλλει τη βέβηλη πράξη της κυβέρνησης της Βουλγαρίας να καταστρέψει στη Σόφια το Μνημείο αφιερωμένο στην Αντιφασιστική Νίκη και τον απελευθερωτή Κόκκινο στρατό της ΕΣΣΔ που τσάκισε το ναζιστικό τέρας και απελευθέρωσε και τη Βουλγαρία από το φασιστικό ζυγό.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η καταστροφή του μνημείου, που είχε τοποθετηθεί το 1954, δέκα χρόνια μετά την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από τον Κόκκινο Στρατό και το ένοπλο βουλγάρικο αντιφασιστικό κίνημα με επικεφαλής τους κομμουνιστές, αποτελεί έναν ακόμη “κρίκο” στην “αλυσίδα” της καταστροφής ανάλογων μνημείων σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Ιδιαίτερα στην εποχή μας και για τη δικαιολόγηση της καταστροφής αντιφασιστικών μνημείων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έντεχνα, αξιοποιείται από την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα η απαράδεκτη και καταδικαστέα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της ενδοϊμπεριαλιστικής σύγκρουσης της καπιταλιστικής Ρωσίας με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μαζί και με την εξωπραγματική ταύτιση της ΕΣΣΔ με τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία. Ο στόχος είναι το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, το σβήσιμο της ηρωικής προσφοράς του Κόκκινου Στρατού και της Σοβιετικής Ένωσης στη συντριβή του φασισμού, που είναι «σάρκα από τη σάρκα» του καπιταλιστικού συστήματος και ηττήθηκε με τεράστιες θυσίες από το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος, την ΕΣΣΔ, και τα ένοπλα αντάρτικα κινήματα.

Η βέβηλη αυτή πράξη καταστροφής μνημείων του Αντιφασιστικού αγώνα των λαών, βεβαίως, προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τους φίλους και απογόνους και τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες και τα παιδιά τους που φιλοξενήθηκαν στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και απόλαυσαν τα πλεονεκτήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και την καταδικάζουμε κατηγορηματικά.

Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ καταγγέλλει και καταδικάζει τέτοιες ανιστόρητες ενέργειες καταστροφής αντιφασιστικών μνημείων και τους αντιδραστικούς σκοπούς που υπηρετούν, όπως και την ανιστόρητη θεωρία εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα όπως και οι κομμουνιστές, μαζί με τους εργαζόμενους, για να μπει τέρμα σε τέτοιες πρακτικές. Ακόμα αγωνίζεται ενάντια στην παραχάραξη της Ιστορίας του Β’ ΠΠ και τη διαστρέβλωση του ρόλου της ΕΣΣΔ και του κόκκινου στρατού προβάλλοντας τη μοναδική ιστορική αλήθεια πως ο σοσιαλισμός -κομμουνισμός που μπορεί να σώσει τους λαούς από το τέρας του φασισμού -ναζισμού που είναι γέννημα -θρέμμα και εργαλείο του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού για την υποταγή των λαών και το τσάκισμα των λαϊκών αγώνων.

Το ξαναγράψιμο της Ιστορίας δεν θα περάσει!

Οι λαοί δεν ξεχνούν την τεράστια συμβολή του Κόκκινου στρατού της ΕΣΣΔ και των Αντιστασιακών – αντιφασιστικών κινημάτων για το τσάκισμα του φασισμού – ναζισμού και την απελευθέρωση των χωρών της Ευρώπης από τη ναζιστική κατοχή, αλλά και την πάλη των λαών για το τσάκισμα των αιτιών και του συστήματος που τον γεννούν, τον αναπαράγουν και τον ενισχύουν!

Βρισκόμαστε μαζί με τους λαούς στην πρώτη γραμμή για το οριστικό τσάκισμα του φασισμού».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: