Ούτε στη Γερμανία, ούτε πουθενά! Τσακίστε τους ναζί…

Ένας μεθυσμένος τουρίστας βρέθηκε στη Δρέσδη και θεώρησε σκόπιμο -ή αστείο- να αρχίσει να χαιρετά ναζιστικά. Η απάντηση που πήρε ήταν άμεση και αποτυπώνεται στο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο.

Το περασμένο Σάββατο, ένας μεθυσμένος Αμερικάνος τουρίστας (που ίσως έπινε για να ξεχάσει πως δεν μπόρεσε να βρεθεί στο φασιστομάζεμα του Σάρλοτσβιλ, μαζί με τους ομοϊδεάτες του) βρέθηκε στη Δρέσδη κι έκρινε σκόπιμο (ή αστείο) να αρχίσει να χαιρετά ναζιστικά. Η απάντηση που πήρε ήταν άμεση κι αποτυπώθηκε χαρακτηριστικά στο παρακάτω στιγμιότυπο.

Η παραπάνω σκηνή μας θύμισε συνειρμικά ένα περυσινό στιγμιότυπο, με μια θαρραλέα γυναίκα, που δε δίστασε να σταθεί περήφανα και με υψωμένη τη γροθιά της, μπροστά στα μέλη μιας νεοναζιστικής οργάνωσης στη Σουηδία, λέγοντας: “τους έβλεπα να πορεύονται και σκεφτόμουν πως δεν πρέπει να είναι εδώ”. Αυτό δηλαδή που νομίζουν οι ίδιοι για τους μετανάστες ή για όσους έχουν άλλο χρώμα επιδερμίδας.

Το κοινό νήμα που ενώνει τις δύο σκηνές (και πολλές άλλες αντίστοιχες) είναι πως καμία νεοναζιστική πρόκληση δεν πρέπει να μένει αναπάντητη. Ποτέ και πουθενά…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: