Οργή Γκουαρντιόλα για τη σύλληψη της Κάρολα Ρακέτε – “Είμαστε μες στα σκατά”

Για ακόμα μία φορά, ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε έξω από τα δόντια για σοβαρά ζητήματα της επικαιρότητας, χαρακτηρίζοντας “ηρωίδα του” τη νεαρή πλοίαρχο που συνελήφθη στη Λαμπεντούζα μετά τον ελλιμενισμό του Sea Watch 3 με 40 πρόσφυγες.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλας, είτε συμφωνείς μαζί του είτε όχι, σίγουρα δεν ανήκει στους ανθρώπους που μασάνε τα λόγια τους σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτυ έχει τοποθετηθεί ανοιχτά για μια σειρά ζητήματα, με γνωστότερο το ζήτημα της καταλανικής ανεξαρτησίας. Θερμός υποστηρικτής του αποσχιστικού κινήματος, φορά σε τακτική βάση την κίτρινη κορδέλα ως ένδειξη αλληλεγγύης στο συγκεκριμένο σκοπό, όπως και στους φυλακισμένους του ηγέτες.

Αλλά και σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα, ο Γκουαρντιόλα έχει εκφραστεί υπέρ οργανώσεων που διασώζουν πρόσφυγες από πνιγμό, όπως το πλοίο Open Arms. Τον περασμένο Απρίλη εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου με φούτερ που είχε λόγκο του πλοίου.

Δεν προκαλεί λοιπόν ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός πως ο προπονητής επέλεξε, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο τουίτερ, να εκφράσει τη συμπαράστασή του στην 31χρονη πλοίαρχο Κάρολα Ρακέτε, που έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο, μετά την απόφασή της να αγνοήσει τις απαγορεύσεις της ιταλικής κυβέρνησης και να ελλιμενίσει το Sea Watch 3 που μετέφερε 40 πρόσφυγες από τη Λιβύη. Με δίγλωσσο μήνυμα στα καταλανικά και τα αγγλικά, ο Πεπ δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για τη σύλληψη της νεαρής γυναίκας, εκφράζοντας παράλληλα το θαυμασμό του για την πράξη της:

Κάρολα Ρακέτε
Η ηρωίδα μου
Τη συνέλαβαν επειδή έσωσε ζωές στη Μεσόγειο
Είμαστε μες στα σκατά!

 

H Ρακέτε, που βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό στη Λαμπεντούζα, θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο αύριο ή την Τρίτη, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή έως και 10 χρόνων φυλάκισης. Την ίδια ώρα, το Open Arms, στο οποίο όπως είπαμε και παλιότερα έχει εκφράσει τη στήριξή του ο Γκουαρντιόλα, βρίσκεται κι εκείνο εν πλω προς Λαμπεντούζα, με 40 πρόσφυγες, που έχουν αφυδατωθεί μετά από 3 μέρες στη θάλασσα, οδηγώντας ίσως σε μια επανάληψη του προηγούμενου σκηνικού με το Sea Watch 3.

 

Με πληροφορίες από elnacional.cat

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: