“Οι καπιταλιστές επιζούν χάρη στην εργασία μας” – Κοινή απεργία συνδικάτων – κίτρινων γιλέκων σε όλη τη Γαλλία (ΦΩΤΟ)

Ο απεργιακός αγώνας είχε διπλό μήνυμα, απέναντι στην κυβέρνηση Μακρόν και την άρχουσα τάξη, αλλά και απέναντι στον τρομονόμο που στοχοποιεί διαδηλωτές και ψηφίστηκε χθες με μεγάλη πλειοψηφία από τη γαλλική εθνοσυνέλευση.

Η απεργία της 5η Φλεβάρη στέφθηκε με αρκετά μεγάλη επιτυχία, βάσει της παρουσίας των συμμετεχόντων σε όλη την Γαλλία, ιδίως στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, αλλά φυσικά και του μηνύματος που έστελναν αυτή την φορά προς τα πάνω, προς την κυβέρνηση Μακρόν αλλά και τα αφεντικά τους. «Δεν αφήνουμε τίποτα»… «Οι καπιταλιστές επιζούν χάρη στην εργασία μας»… Υπήρξαν πάρα πολλά δυναμικά συνθήματα που έδιναν τον τόνο μιας πραγματικά θετικής εντατικοποίησης του αγώνα των δεκάδων χιλιάδων συνδικαλιστών της CGT που κατέβηκαν στην σημερινή απεργία. Μαζί τους είχαν και μια μεγάλη μερίδα των κίτρινων γιλέκων που αντιλαμβάνεται τον ρόλο της κοινωνικής συμμαχίας μεταξύ τους και στήριξαν μαζί με τα δικά τους συνθήματα αλλά και αιτήματα πλάι σ’αυτά, της οργανωμένης εργατικής τάξης, μέσα από τα σωματεία τους, ανάμεσά τους τα πιο δραστήρια και μαχητικά συνδικάτα της CGT.

 

 

Η συγκέντρωση έγινε μπροστά στο ιστορικό δημαρχείο του Παρισιού και κατέληξε στην πλατεία Concorde (μετ. Ομόνοιας)… Ο αγώνας της σημερινής απεργίας είχε διπλό μήνυμα, πρώτα απ’ όλα για τις διεκδικήσεις της ταξικής πάλης που φέρνει τους εργαζόμενους και ειδικότερα τα πιο πρωτοπόρα κομμάτια τους εναντίον της αρχουσας αστικής τάξης, που καταπιέζει για στραγγίξει την ζωή μας από την εργασία μας μέσω της μισθωτής σκλαβιάς. Το δεύτερο και σημαντικό μήνυμα επίσης, αφορούσε την εναντίωση στον τρομονόμο που ψηφιζόταν, απόψε την 5η Φλεβάρη, μέσα στην εθνοσυνέλευση, για να μην δώσει την δυνατότητα στις αρχές να συλλαμβάνουν των οποιοδήποτε έχοντας ως μόνο το κριτήριο ότι μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε σε μια διαδήλωση. Δυστυχώς, αυτός ο νόμος πέρασε με μια συντριπτική πλειοψηφία 387 ψήφων υπέρ, 97 κατά. Βέβαια η κυβερνητική ομοιογένεια έσπασε γιατι μέσα στις 97 ψήφους κατά, οι 50 ήταν από το κυβερνών κόμμα Μακρόν. Η Λεπέν που ταχα μου ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους Γάλλους κ προσπάθησε να επενδύσει πάνω στα κίτρινα γιλέκα, ψήφισε υπέρ του τρομονόμου.

 

 

 

 

 

Α.Π.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: