“Οι ΗΠΑ υπέστησαν ό,τι προκαλούν σε άλλες χώρες με την πολιτική τους” – Η Βενεζουέλα εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ

Η Βενεζουέλα ελπίζει να σταματήσουν σύντομα τα βίαια γεγονότα και ο αμερικάνικος λαός να μπορέσει επιτέλους να ανοίξει έναν νέο δρόμο προς τη σταθερότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ένας χρυσός κανόνας για τις διεθνείς εξελίξεις λέει πως η μόνη χώρα στην οποία δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πραξικόπημα είναι οι ΗΠΑ, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει αμερικανική πρεσβεία στο έδαφός τους. Δεν ξέρουμε αν αυτό που είδαμε να συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον είχε άρωμα πραξικοπήματος κατά της νόμιμης τάξης, σίγουρα όμως είχε αρκετά γκροτέσκο χαρακτήρα, που δείχνει πολλά για την ποιότητα της δημοκρατίας στις ΗΠΑ και προσφέρεται ακόμα και για διπλωματικό τρολάρισμα.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν άφησε ασχολίαστα όσα συμβαίνουν, εξέφρασε την ανησυχία της για τη βία και την πολιτική πόλωση, μαζί με την ελπίδα της πως ο αμερικάνικος λαός θα ανοίξει ένα νέο δρόμο προς τη σταθερότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής -σε δική μας απόδοση.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας εκφράζει την ανησυχία της για τα βίαια γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

Η Βενεζουέλα καταδικάζει την πολιτική και τον κύκλο βίας που δεν είναι παρά αντανάκλαση της βαθιάς κρίσης που διέρχεται το πολιτικο-κοινωνικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με αυτό το θλιβερό επεισόδιο, οι ΗΠΑ υπέστησαν το ίδιο που προκάλεσαν σε άλλες χώρες, με την επιθετική τους πολιτική. Η Βενεζουέλα ελπίζει να σταματήσουν σύντομα τα βίαια γεγονότα και ο αμερικάνικος λαός να μπορέσει επιτέλους να ανοίξει έναν νέο δρόμο προς τη σταθερότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Κάτι αντίστοιχο έκανε και η τουρκική κυβέρνηση του Ερντογάν, προσκαλώντας όλα τα κόμματα στις ΗΠΑ να δράσουν με μετριοπάθεια και κοινή λογική, για να υπερβούν αυτή την πολιτική κρίση.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Και δύο από τις κυβερνήσεις που είδαν τις ΗΠΑ να εμπλέκονται ενεργά στις εσωτερικές τους υποθέσεις, δεν έχασαν την ευκαιρία να το προσφέρουν στον χωροφύλακα του πλανήτη, έστω και αν εκκινούν από πολύ διαφορετικές θέσεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: