Οι “φονικοί χαρταετοί” και οι σφεντόνες των Παλαιστίνιων που… απειλούν το Ισραήλ

Η Δύση είναι ελεύθερη να “ενημερώνεται” με αντικειμενικά ρεπορτάζ για τους “φονικούς χαρταετούς” και τις σφεντόνες των Παλαιστίνιων που ξεσηκώνονται. Όχι όμως για τις συνθήκες που ζουν και τους λόγους που τους κάνουν να ξεσηκώνονται.

Ξέρατε ότι οι Παλαιστίνιοι είναι τρομοκράτες που χρησιμοποιούν άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα για να διαπράξουν τις εγκλημαμτικές τους ενέργειες; Συνεπώς φταίνε αυτοί που κρατάνε την ασπίδα, εν μέρει και οι ίδιες οι ασπίδες που θερίζονται μαζικά από τα ισραηλινά πυρά, όχι όμως αυτοί που σκοτώνουν μαζικά άμαχο πληθυσμό.

Γνωρίζατε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι απειλούν την κρατική ασφάλεια του Ισραήλ με χαρταετούς και σφεντόνες; Και ότι έκαψαν το συνοριακό πέρασμα από το οποίο περνάει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα; Πιθανότατα όχι, αν δεν ενημερώνεστε κατευθείαν από κρατικές πηγές του Ισραήλ ή της εδώ ισραηλινής πρεσβείας.

 

Που μας ρωτάνε πώς θα αισθανόμασταν αν είχαμε αυτό τον όχλο, δυο χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μας και βάζουν όλη την τέχνη τους στη σκηνοθεσία και το μοντάρισμα, για να μας τρομάξουν, απευθυνόμενοι κυρίως στα ένστικτα του μέσου νοικοκυραίου, που δε θέλει φασαρίες και καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται -εκτός κι αν είναι από κάποιο ισχυρό κράτος.

 

Φυσικά κανείς δε μας λέει γιατί υπάρχει η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, ποιος έχει τους κατοίκους της αποκλεισμένους χωρίς ρεύμα και νερό, δε μας λέει για τους παράνομους έποικους. Κανείς δε μας λέει ποιοι έστησαν το φράχτη, για να εγκλωβίσουν τους Παλαιστίνιους, αφήνοντας μόνο ένα πέρασμα ανοιχτό, που μας θυμίζει τη λαϊκή παροιμία: “να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι”. Κι όποιος τολμήσει να θέσει αυτά τα ερωτήματα στους επίσημους λογαριασμούς αυτών των προφίλ, αποκλείεται σε χρόνο ρεκόρ.

Κανένα από τα δυτικά ΜΜΕ, που αναπαράγουν άκριτα την προπαγάνδα του κράτους του Ισραήλ, δε βάζει στο κοινό του -ως απορία έστω- το ερώτημα γιατί ξεσηκώνονται οι Παλαιστίνιοι. Τι είναι αυτό που τους κάνει να εξεγείρονται μαζικά, αψηφώντας το θάνατο. Σε τι συνθήκες είναι αναγκασμένοι να ζουν, ποιος απειλεί ποιον με εξαφάνιση, γιατί ο Ισραηλινός στρατός σκότωσε δεκάδες ανθρώπους σε μία μόνο μέρα. Και γιατί δεν έχει ξεκινήσει στο δυτικό κόσμο μια καμπάνια “Je suis Palestine” ή κάτι αντίστοιχο, φανερώνοντας τις επιλεκτικές ευαισθησίες των ιμπεριαλιστικών χωρών -και πολλών υπηκόων τους- απέναντι στην αξία της ανθρώπινης ζωής

Αντί για αυτό όμως, η δυτική κοινή γνώμη είναι ελεύθερη να ενημερώνεται για τους φονικούς χαρταετούς -που οι Ισραηλινοί προσπαθούν να εξουδετερώσουν με υπερσύγχρονα drone- και να δηλώνουν τον αποτροπιασμό τους για όλα αυτά, εξισώνοντας στην καλύτερη θύτες και θύματα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: