Νέοι βομβαρδισμοί με νεκρούς στη λωρίδα της Γάζας

Νεκροί και τραυματίες σε νέες ισραηλινές επιθέσεις χθες και σήμερα, την ώρα που η λωρίδα της Γάζας πρακτικά οδεύει σε παντελή αποκοπή από την παροχή ηλεκτρισμού.

Ξεκίνησε πάλι το σφυροκόπημα στη λωρίδα της Γάζας, με τον Ισραηλινό στρατό να ισχυρίζεται πως η επίθεση ξεκίνησε όταν παιδιά Παλαιστινίων πλησίασαν το φράχτη στα νότια της Γάζας προς το Ισραήλ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, Ισραηλινοί στρατιώτες προσπάθησαν να απομακρύνουν τα παιδιά, όταν δέχθηκαν επίθεση από ελεύθερους σκοπευτές. Ως απάντηση οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν σειρά θέσεων της Χαμάς, μολονότι ομολογούν ότι οι επιθέσεις των ελεύθερων σκοπευτών δε σχετίζονται με τη συγκεκριμένη οργάνωση. Μέχρι στιγμής τρεις νέοι 27, 28 και 29 ετών, μαχητές της Χαμάς, έχουν χάσει τη ζωή τους. Σε χθεσινές επιθέσεις, άλλα τρία άτομα είχαν τραυματιστεί, ένας εξ αυτών σοβαρά.

Επισημαίνεται ότι την ώρα που συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της πολύπαθης κατεχόμενης περιοχής, από χθες σταμάτησε να λειτουργεί το μόνο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας, κάτι που σημαίνει ότι πλέον η ήδη περιορισμένη πρόσβαση σε ρεύμα περικόπτεται κι άλλο σε μόλις έξι ώρες ημερησίως.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: