Νεκρός 15χρονος στη Δυτική Όχθη από πυρά του Ισραηλινού Στρατού

Σαν να μην αρκούσε το συνεχές σφυροκόπημα της λωρίδας της Γάζας, ο Ισραηλινός στρατός επιτίθεται και στη Δυτική όχθη, σκοτώνοντας έφηβο στη διάρκεια επιδρομής σε προσφυγικό καταυλισμό.

Ο ισραηλινός στρατός, παράλληλα με τις συνεχείς επιχειρήσεις του κατά της λωρίδας της Γάζας, επεκτείνει τη δολοφονική του δράση και στη Δυτική Όχθη, όπου μέχρι τώρα η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη. Χθες βράδυ, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείου Υγείας,  στη διάρκεια επιδρομής των Ισραηλινών Ενόπλων δυνάμεων στον προσφυγικό καταυλισμό Ντεϊσέχ στη Βηθλεέμ, έπεσε νεκρός από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών ο 15χρονος Αρκάν Ταέρ Μιζάρ. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, δυο ακόμα νεαροί Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν και άλλοι δύο συνελήφθησαν. Οι στρατιώτες στη διάρκεια της εισβολής χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά, καθώς και δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Σύμφωνα με πηγή από το νοσοκομείο Μπέιτ Τζαλά, οι νεαροί τραυματίστηκαν από πυρά στο πόδι, με την κατάστασή τους να κρίνεται σταθερή.

Η επιδρομή είναι ακόμα και τυπικά παράνομη, καθώς ο καταυλισμός βρίσκεται σε περιοχή της Δυτικής Όχθης που επισήμως βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ανάλογη επιχείρηση από τον ισραηλινό στρατό, με το πρόσχημα της σύλληψης “υπόπτων”. Τέτοιοι “ύποπτοι” βρίσονται ανάμεσά στους 6500 κρατούμενους Παλαιστίνιους στις ισραηλινές φυλακές, καθώς 500 εξ αυτών βρίσκονται εκεί χωρίς καμία κατηγορία, βάσει μιας πολιτικής που επιτρέπει στο κράτος του Ισραήλ να κρατά ένα άτομο για έξι μήνες χωρίς απαγγελία κατηγορίας με δυνατότητα ανανέωσης της κράτησης επ’αόριστον. Έξι κρατούμενοι πραγματοποιούν αυτή την περίοδο απεργία πείνας για να σταματήσει το συγκεκριμένο μέτρο.

Σε ό,τι αφορά τους θανάτους παιδιών, σύμφωνα με την οργάνωση “Διεθνής Άμυνα για τα παιδιά- Παλαιστίνη” μόνο μες στο 2018 έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 30 παιδιά στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ ακόμα και το “ειρηνικό” 2017 είχαν σκοτωθεί 15 παιδιά. Πολύ πρόσφατα εξάλλου, κατά τη διάρκεια των εναέριων επιδρομών στη Γάζα, δυο έφηβοι είχαν χάσει τη ζωή τους γιατί είχαν το θράσος να βγουν με την οικογένειά τους βόλτα στο πάρκο.

Με πληροφορίες από: palestinechronicle. com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: