Μήνυμα της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης για την Ημέρα Παλαιστινίων φυλακισμένων στις φυλακές του Ισραήλ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, καταδικάζει την υποκριτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που δηλώνει τη στήριξή της στα παλαιστινιακά αιτήματα αλλά, στην πράξη, συνεργάζεται στενά με την αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ.

Κάθε χρόνο στις 17 Απρίλη η Παλαιστίνη τιμά την Ημέρα Παλαιστινίων φυλακισμένων στις φυλακές του Ισραήλ. Την απόφαση για την καθιέρωση αυτής της επετείου πήρε το 1974 η τακτική Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου της Παλαιστίνης και ήταν κάλεσμα προς τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τις προσπάθειες των Παλαιστινίων για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές, αλλά και για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στις οικογένειές τους.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σε μήνυμα της για την Ημέρα Παλαιστινίων φυλακισμένων στις φυλακές του Ισραήλ, αναφέρει:

«Από το 1967 μέχρι σήμερα ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν τεθεί υπό κράτηση. Σήμερα, πάνω από 4.700 είναι πολιτικοί κρατούμενοι και απ’ αυτούς 970 υπόκεινται σε διοικητική κράτηση, δηλαδή παραμένουν φυλακισμένοι χωρίς δίκη και χωρίς απαγγελία κατηγορίας. Κάθε χρόνο 1.000 παιδιά, ακόμα και κάτω των 10 ετών, καθώς και εκατοντάδες γυναίκες φυλακίζονται στις ισραηλινές φυλακές και στερούνται τα πιο βασικά τους δικαιώματα. Υπόκεινται σε απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, στερούνται το δικαίωμα επισκέψεων ακόμα και από τις οικογένειές τους, βιώνουν απίστευτη βία από μεριάς των ισραηλινών αρχών, κρατούνται στην απομόνωση για μέρες χωρίς φαγητό, νερό ή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Φέτος η επέτειος αυτή τιμάται εν μέσω μιας αυξανόμενης βίας και καταστολής σε βάρος του παλαιστινιακού λαού από τις ισραηλινές αρχές κατοχής, με περισσότερους από 100 δολοφονημένους αγωνιστές αλλά και άμαχους Παλαιστίνιους από την αρχή της χρονιάς.

Η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου αντιμετωπίζει εντονότατες και μαζικότατες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των Ισραηλινών ενάντια στο προωθούμενο νομοσχέδιο για τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις, το οποίο μεταφέρει στην κυβέρνηση τις αρμοδιότητες του Ανώτατου Δικαστηρίου και επιδεικνύει μια εντεινόμενη σκληρότητα απέναντι στον παλαιστινιακό λαό.

Και παράλληλα με τις μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής, που την καλοκαιρινή περίοδο ενισχύονται από εξοπλισμένους με αυτόματα όπλα μαθητές και μαθήτριες, για να καταπνίξουν την παραμικρή εκδήλωση αντίστασης και πάλης του παλαιστινιακού λαού, ο Νετανιάχου αποφάσισε τη δημιουργία Εθνοφρουράς αποτελούμενης από 18.000 άτομα και όρισε υπεύθυνο τον ακροδεξιό υπουργό Εθνικής Άμυνας προκαλώντας ακόμα και ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με την ευκαιρία της επετείου αυτής, καταγγέλλει τη στάση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ που έφτασαν να αρνηθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την έκδοση καταδικαστικής ανακοίνωσης για τη συνεχιζόμενη βία των ισραηλινών δυνάμεων ενάντια στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Καταγγέλλει την Ευρωπαϊκή Ένωση, που στηρίζει κάθε αντιδραστική απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

Καταδικάζει την υποκριτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που δηλώνει τη στήριξή της στα παλαιστινιακά αιτήματα αλλά, στην πράξη, συνεργάζεται στενά με την αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ. Τελευταίο δείγμα αυτής της στάσης ήταν η δήλωση με την οποία καταδίκασε τις επιθέσεις των Παλαιστινίων χωρίς να πει λέξη για τις συνεχείς επιθέσεις, τους βομβαρδισμούς, τις εισβολές σε παλαιστινιακές πόλεις και χωριά, τις κατεδαφίσεις σπιτιών, τις επεκτάσεις των εποικισμών από το Ισραήλ.

Η ΕΕΔΔΑ θα συνεχίσει να ενημερώνει, να ευαισθητοποιεί και να κινητοποιεί τον ελληνικό λαό για το παλαιστινιακό πρόβλημα ώσπου ο λαός της Παλαιστίνης να αποκτήσει τη δική του ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη πατρίδα, στα σύνορα του 67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης θα δικαιωθεί!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: