Μήνυμα Μαδούρο στο λαό τον ΗΠΑ: “Μην επιτρέψεις έναν πόλεμο στη Βενεζουέλα, μην επιτρέψεις ένα Βιετνάμ στη Λατινική Αμερική”

Έκκληση στην αλληλεγγύη των πολιτών των ΗΠΑ κατά του πραξικοπήματος που στηρίζει και χρηματοδοτεί η κυβέρνηση Τραμπα απηύθυνε ο Νικολάς Μαδούρο, ζητώντας σεβασμό για το λαό της Βενεζουέλας και ειρήνη στη Λατινική Αμερική.

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η απόπειρα πραξικοπήματος κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο απευθύνθηκε με μήνυμά του στους πολίτες των ΗΠΑ, ζητώντας τους να αντιταχθούν στα σχέδια της κυβέρνησής τους και να μη στηρίξουν μια πιθανή σύρραξη στο έδαφος της χώρας του, που μπορεί να εξελιχθεί σε νέο και χειρότερο Βιετνάμ:

Estados Unidos

Mensaje de Nicolas Maduro hacia el pueblo de Estados Unidos: "Ciudadano estadounidense no permitas una guerra en venezuela, ¡no permitas un Vietnam en Latinoamerica!". #HandsOffVenezuela.

Gepostet von Cosas de Comunistas am Dienstag, 29. Januar 2019

 

Είμαι ο Νικολάς Μαδούρο, συνταγματικός πρόεδρος της μπολιβαριανής δημοκρατίας της Βενεζουέλας και του λαού. Στέλνω μήνυμα στο λαό των ΗΠΑ για να τον ενημερώσω για την εκστρατεία μιντιακού, επικοινωνιακού και ψυχολογικού πολέμου που διεξάγεται στα διεθνή ΜΜΕ και κυρίως στα ΜΜΕ των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας. Έχουν ετοιμάσει μια καμπάνια για να δικαιολογήσουν το πραξικόπημα που έχει ενεργά σχεδιαστεί, χρηματοδοτηθεί και υποστηριχθεί από την κυβέρνηση Τραμπ, όπως γνωρίζει πια όλη η κοινή γνώμη. Προωθείται μια εκστρατεία ψεύτικης εικόνας, παραποιημένης και μονταρισμένης εικόνας. Μην πιστεύεις όσα σου λένε τα ΜΜΕ των ΗΠΑ. Και σ’το λέω από καρδιάς: Καθώς δεν μπορούν να εφεύρουν ότι η Βενεζουέλα και ο Μαδούρο έχουν όπλα μαζικής καταστροφής για να επέμβουν, εφευρίσκουν κάποια εικόνα, κάποια είδηση για να δικαιολογήσουν μια επέμβαση κατά της χώρας μας. Κάνω έκκληση στη συνείδησή σου, έκκληση στην αλληλεγγύη σου, να αφυπνιστείς για την αλήθεια. Να μην επιτρέψουμε ένα Βιετνάμ στη Λατινική Αμερική. Αν οι ΗΠΑ θέλουν επέμβουν θα βρουν ένα Βιετνάμ χειρότερο από αυτό που μπορούν να φανταστούν. Να μην επιτρέψουμε τη βία. Είμαστε ένας ειρηνικός λαός, περήφανος για το Σιμόν Μπολίβαρ και τον Ούγο Τσάβες.

Είμαστε ένας λαός με στέρεη δημοκρατία, είμαστε ένας λαός που αντιμετωπίζει τα προβλήματα, που ανακύπτουν κάθε μέρα, όπως ανακύπτουν σε κάθε κοινωνία. Είμαστε ένας λαός που αξίζει σεβασμού. Η χώρα μας έχει τα πιστοποιημένα τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου του κόσμου. Και τα μάτια όσων κοιτούν τη χώρα μας θέλουν να βάλουν χέρι σ’ αυτό το πετρέλαιο, όπως έκαναν στο Ιράκ, όπως έκαναν στη Λιβύη. Όχι, το πετρέλαιό μας ανήκει σε εμάς. Έχουμε πιστοποιήσει το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στον κόσμο, έχουμε πιστοποιήσει το τέταρτο απόθεμα καφέ στον κόσμο. Είμαστε μια χώρα με πολλά ενεργειακά αποθέματα, με πολλούς φυσικούς πόρους. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια πίσω από τη διαρκή επίθεση στη Βενεζουέλα. Ζητάμε μια αφύπνιση της συνείδησης, μια αφύπνιση της αλληλεγγύης στις ΗΠΑ. Να μην επιτρέψουν στον πρόεδρο Τραμπ και μια ομάδα ακραίων που τον περιβάλλουν, τον Πομπέο, τη Σία, τον Μάικλ Πενς να επιβάλουν τα ψέματά τους για τη Βενεζουέλα και το πραξικόπημα που στηρίζουν, να στηρίξουν το λαό της Βενεζουέλας και να αγωνιστούν για τη δημοκρατία. Ελπίζω πολλά από σένα πολίτη των ΗΠΑ.

Εδώ στη Βενεζουέλα έχεις έναν αδερφό. Είμαι θαυμαστής της ιστορίας των ΗΠΑ. Τη γνωρίζω πολύ καλά και έχω γυρίσει τη Βοστώνη, τη Φιλαδέλφεια, τη Βαλτιμόρη, τη Νέα Υόρκη, τη Ουάσινγκτον. Ξέρω βαθιά και από τα κάτω τις ΗΠΑ και θέλω να έχω σχέσεις σεβασμού, καλής γειτονίας και συνεργασίας με όλες τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερες από τον Ντόναλντ Τραμπ. Πολύ μεγαλύτερες και θέλω να έχω καλές σχέσεις και να λύσω τα προβλήματα με τη διπλωματική οδό και την ειρήνη. Ζητώ σεβασμό για τη Βενεζουέλα και ζητώ την υποστήριξη του λαού των ΗΠΑ για να μην υπάρξει ένα νέο Βιετνάμ εδώ στη Λατινική Αμερική. Ζητώ ειρήνη, ζητώ σεβασμό. Είναι σίγουρο πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο της ιστορίας, βρισκόμαστε στο σωστό τόπο της ιστορίας. Ευχαριστώ πολύ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
7 Σχόλια

  • Ο/Η Μαριος Σινκ λέει:

    Ο Μαδούρο είναι ο τράμπ της χώρας του και χειρότερος.
    Έχει προσπαθήσει να καταλύσει την δημοκρατία με πραξικόπημα.
    Έχει βγάλει απο την φυλακή τον Τσάβεζ ( μετέπειτα πρόεδρο ) με αντάλλαγμα να μην πάθουν τπτ οι οικογένειες πολιτικών και δικαστών
    Έχει αλλάξει χωρίς ψηφοφορία το σύνταγμα πόσες φορές και έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο δύο επιπέδων με δικαιολογία την οικονομική κρίση , κρίση που δεν έπρεπε να υπάρχει με βάση τα αποθέματα της χώρας που αναφέρει . Ο κόσμος φεύγει με τα πόδια για να φάει ψωμί.
    . Απο το 2013 δεν είχαν γίνει εκλογές και στις τελευταίες όλoς ο κόσμος τις αποκήρυξε ως τη μεγαλύτερη απάτη . Μέσα στις χώρες συμπεριλαμβάνονται οι : Argentina, Brazil, Canada, Chile, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Guyana, Honduras, Mexico, Panama, Paraguay, Peru and St. Lucia και Canada .
    Όσοι έχουν κριτικάρει την κυβέρνηση ενώ κατέχουν θέση στο κράτος βρίσκονται νεκροί με τελευταίο θύμα τον Fernando Alban .
    Το σημαντικό είναι να γίνει κάτι ώστε να μην μπει η Αμερική εννοείται και γαμώ την Αμερική .
    Αλλα όχι να ανεβάζουμε συγκινητικους λόγους επειδή κάποιος δηλώνει κομμουνιστής.

    • Ο/Η Kostas λέει:

      Να ξεκαθαρίσω ότι για κανένα λόγο δε θεωρώ τον Μαδούρο λαϊκό ηγέτι ή κομμουνιστή, ένας σοσιαλδημοκράτης είναι σε μια εποχή που ο ιμπεριαλισμός κάνει γεωπολιτική και στρατιωτική προετοιμασία για την επόμενη μεγάλη ανθρωποσφαγή.
      Τη Βενεζουέλα όμως, προσπαθούν να τη βάλουν στο χέρι οι ΗΠΑ από πάντα. Το να παρουσιάζεις το πως αντιδράει το κράτος σε αυτή τη προσπάθεια, με καταστολή δηλαδή, χωρίς να παρουσιάζεις την αιτία, την επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, είναι σαν να εξισώνεις τον θύτη με το θύμα.

      • Ο/Η Orestis Komep λέει:

        Σύντροφε Κώστα, άρτια η απάντησή σου, πλην όμως περιττή. Πρόκειται για ένα ακόμη δεξιό ”τρολ”. Σε συγχαίρω πάντως για την υπομονή σου.

        • Ο/Η Βασίλης Κρίτσας λέει:

          Ορέστη, αυτό που περισσεύει κατά τη γνώμη μου, δεν είναι η απάντηση του Κώστα, που ήταν όντως πολύ καλή και εύστοχη, αλλά η δική σου υπόδειξη για διαγραφή σχολίων (και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται). Ελπίζω και εγώ την επόμενη φορά το σχόλιό σου να έχει να κάνει με την ουσία της ανάρτησης ή να απαντάει εύστοχα σε αυτόν που μπορεί να είναι ή απλά να θεωρείς τρολ και σε κάθε περίπτωση κακόβουλο. Αυτό κατά τη γνώμη μου, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από τη διαγραφή ενός σχολίου, γιατί είναι αυτό που βρίσκουμε μπροστά μας και στον έξω κόσμο. Και αν διαγραφεί τώρα το πρώτο σχόλιο, δε θα υπάρχει η απάντηση του συντρόφου από κάτω.

          Πέραν αυτού, δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις αν και ποια σχόλια δε δημοσιεύονται, ακριβώς γιατί δεν εγκρίνονται. Μπορείς να δεις όμως πώς και σε ποια σχόλια απαντάμε (εδώ και στα social media της Κατιούσα) και από εκεί να βγάλεις ένα γενικό συμπέρασμα, πριν καταλήξεις στο συμπέρασμα για την πολιτική σχολιασμού και το αν αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα απαράδεκτα σχόλια.

          • Ο/Η Βασίλης Κρίτσας λέει:

            Σε κάθε περίπτωση, να ανοίξει εδώ μια συζήτηση για το σχολιασμό, είναι τελείως αποπροσανατολιστικό από την ουσία της ανάρτησης και γενικά από το ζητούμενο της περιόδου. Για αυτό και θα σταματήσει εδώ.

  • Ο/Η Orestis Komep λέει:

    Παρεμβαίνω σπανίως και μου είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να το πράττω όταν αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στη συντακτική επιτροπή, για το λόγο ότι εντόπισα κάτι μεμπτό.
    Προτρέπω, λοιπόν, τη συντακτική επιτροπή να προβεί σε διαγραφή του πρώτου χρονικά σχολίου στην παρούσα ανάρτηση. Καθόσον πρόκειται για καταφανή περίπτωση φασιστοειδούς ”τρολ”, εάν θέλετε με τη σύγχρονη ”ορολογία”.
    Ενώ το εγχείρημα της ”Κατιούσα” είναι πολύ καλό, με διαρκή βελτίωση και διάδοση, εξακολουθεί να αδυνατεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα των απαράδεκτου περιεχομένου σχολιασμών. Εάν όχι στους λογαριασμούς του περιοδικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον στην κεντρική ιστοσελίδα.
    Ελπίζω την επόμενη φορά το σχόλιό μου να σχετίζεται με την ουσία κάποιας ανάρτησης.
    Παρακαλώ για την άμεση διαγραφή.

    • Ο/Η vassilis λέει:

      Θεωρώ, ότι μια εύστοχη απάντηση σ ΄ένα οποιοδήποτε σχόλιο, είναι πολύ καλύτερη από τη διαγραφή του.
      Στον πραγματικό κόσμο, δεν μπορείς να “διαγράφεις” τα σχόλια που σου απευθύνονται, όποια κι αν είναι αυτά, παρά μόνο να τα απαντάς….εύστοχα ή άστοχα.
      Καλύτερα λοιπόν να αρχίσουμε να συνηθίζουμε σε αυτού του είδους τη λειτουργία.

Κάντε ένα σχόλιο: