Μίλησε στις καρδιές των Γάλλων εργαζομένων ο Δ. Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας» (ΒΙΝΤΕΟ)

“Αυτός ο αγώνας σας, έχει ήδη γράψει ιστορία”! – Σε άπταιστα γαλλικά ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των γαλλικών συνδικάτων στην πλατεία Βαστίλης, στο Παρίσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινός ο αγώνας των εργαζόμενων σε Γαλλία και Ελλάδα τόνισε σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των γαλλικών συνδικάτων στην πλατεία Βαστίλης, στο Παρίσι.

H δήλωση:

«Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα του γαλλικού λαού είναι δεδομένη. Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει το δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο».

«Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό σας»

Δημήτρης Κουτσούμπας σε χαιρετισμό του στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας».

Αναλυτικά:

«Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή Γενική Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα βρεθούμε κι εμείς στο πλάι σας.

Είμαστε μαζί σας σε αυτό τον αγώνα που δίνετε, με τα συνδικάτα σας στην πρώτη γραμμή, για να αποσυρθεί, για να καταργηθεί η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Αυτός ο αγώνας σας, έχει ήδη γράψει ιστορία.

Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας.

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες!

Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας. Venceremos».

Στη συνέχεια από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ακούστηκε η Διεθνής, την οποία τραγούδησαν οι Γάλλοι στα γαλλικά και οι Έλληνες στα ελληνικά.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: