Μίλα για τη Γάζα

Κάθε Παρασκευή τους τελευταίους εννιά μήνες, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν κατά μήκος του ανατολικού φράχτη της Λωρίδας της Γάζας, ζητώντας την άρση του 11χρονου ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας και το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Από τις 30 Μαρτίου, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται κατά μήκος του ανατολικού φράχτη της Λωρίδας της Γάζας, ζητώντας την άρση του 11χρονου ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας και το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στα σπίτια, από τα οποία οι οικογένειές τους εξαναγκάστηκαν να βγουν, το 1948 με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Η διαδήλωση αυτή, των κατοίκων της πολιορκημένης κι αποκλεισμένης Γάζας, γίνεται κάθε Παρασκευή, εδώ και εννέα μήνες.

Ο απολογισμός του θανάτου…

Κατά τη διάρκεια αυτών των διαδηλώσεων:
–Το Ισραήλ σκότωσε 253 Παλαιστίνιους. Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Μελετών Αμπντουλάχ Αλ Χουράι, οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ παρακρατούν τα σώματα άλλων 11 παλαιστίνιων μαρτύρων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών.
–45 παιδιά ήταν μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.Ακόμα και νήπια, όπως του Bayan Abu-Khamash που ήταν μόλις… 18 μηνών.
–Επιπλέον, μεταξύ των νεκρών, είναι μια έγκυος μητέρα, δύο νοσηλεύτριες ασθενοφόρου και δύο δημοσιογράφοι.
–Οι τραυματίες έφτασαν τους 25.477, από τους οποίους οι 13.750 είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο και οι άλλοι αντιμετωπίστηκαν επί τόπου.
–Περίπου 4.379 μεταξύ αυτών των τραυματιών, είναι παιδιά.
–Οι μισοί από αυτούς τους νεκρούς και τραυματίες, πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν από ελεύθερους σκοπευτές του Ισραηλινού στρατού (που έχουν σαν ιδιαίτερους στόχους τα παιδιά και τον ακρωτηριασμό ανδρών), ενώ οι υπόλοιποι από πυρά πυροβολικού και αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
–Μεταξύ των τραυματιών είναι και 263 δημοσιογράφοι.

Η χθεσινή, ήταν η 40ή Μεγάλη Πορεία Επιστροφής. Οι ενδεχόμενοι νεκροί από αυτή την Παρασκευή, δεν συμπεριλαμβάνονται στα νούμερα της έκθεσης που αναφέρουμε παραπάνω. Αυτές οι πληροφορίες, είναι από τη σελίδα Victory for Palaistine.

Οι συλλήψεις-φυλακίσεις ανηλίκων…

Εκτός όμως από τα νεκρά και τραυματισμένα παιδιά, υπάρχει και η εμπειρία των φυλακισμένων παιδιών. Γνωστή η περίπτωση της Ahed Tamimi. Σήμερα παρουσιάζουμε την περίπτωση του Abdel Raouf al-Balawi, 13 ετών, που δήλωσε ότι κατά την απελευθέρωσή του από την ισραηλινή φυλακή “αισθάνθηκα σαν να αφήνω την κόλαση και να καλωσορίζω στον παράδεισο”.

Ο 13χρονος Abdel Raouf al-Balawi

O νεαρός Παλαιστίνιος, που είναι ένας από τους νεαρότερους κρατούμενους Παλαιστίνιους των Ισραηλινών φυλακών, συνελήφθη στις 10 Δεκεμβρίου του 2017 κι απελευθερώθηκε στις 27 Μαρτίου του 2018, περιγράφει:

–Πώς 10 στρατιώτες έπεσαν πάνω του μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών, για να τον συλλάβουν σε διαδήλωση στις 10 Δεκέμβρη του 2017.
–Πώς τον χτύπησαν βάναυσα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει για ένα μήνα.
–Πώς τον είχαν κλεισμένο κι απομονωμένο σε κελί όπου έτρωγε ένα άθλιο φαγητό από ληγμένες προ πολλών μηνών κονσέρβες.
–Πώς τον ανέκριναν με κατηγορία ότι … είχε πετάξει πέτρες στις Ισραηλινές αρχές.
–Πώς ανακρίθηκε χωρίς δικαίωμα να παρίστανται οι γονείς του (συνηθισμένη τακτική του Ισραηλινού στρατού), αφού τον πατέρα του τον απείλησαν ότι θα τον πυροβολήσουν αν δεν φύγει.
–Πώς τον υποχρέωσαν (με την απειλή ότι θα βλάψουν την οικογένειά του), να υπογράψει ένα χαρτί που ήταν στα εβραϊκά, χωρίς να γνωρίζει τι υπέγραφε.
–Πώς καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών και πρόστιμο 1000 $, γιατί έριχνε πέτρες στους ισραηλινούς στρατιώτες (η πιο κοινή κατηγορία εναντίον παλαιστινίων ανηλίκων).
–Ότι κι ο 23χρονος αδερφός του Alaa, ήταν κι αυτός φυλακή για σχεδόν ένα χρόνο “υπό διοικητική κράτηση”, την πιό συνηθισμένη ισραηλινή πρακτική φυλάκισης χωρίς κατηγορία ή δίκη.
–Ότι 330 Παλαιστίνιοι ανήλικοι φυλακίστηκαν από το Ισραήλ από το Φεβρουάριο του 2018 μέχρι σήμερα.
–Κι ότι ήταν εξαιρετικά ανακουφισμένος από την απελευθέρωσή του. “Ένιωσα σαν να αφήνω την κόλαση και να καλωσορίζω τον παράδεισο όταν με απελευθέρωσαν”, είπε.

Ο Yusef είπε ακόμα στην Electronic Intifada ότι η εμπειρία της φυλακής στους παλαιστίνιους ανηλίκους, συνήθως τους επηρεάζει πολύ καιρό μετά την απελευθέρωσή τους. Μπορεί να “αλλάξει ριζικά την προσωπικότητα ενός παιδιού”. Τα παιδιά αυτά της Παλαιστίνης, «αντιμετωπίζουν αργότερα προβλήματα ύπνου, άγχος και δυσκολία συγκέντρωσης μετά την απελευθέρωσή τους. Αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα αναπροσαρμογής στο σχολείο, με πιό συχνή κατάληξη την εγκατάλειψη του σχολείου». Παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον λόγω της εμπειρίας του, ο Abdel Raouf είναι ανυπόμονος να επιστρέψει στην παλιά του ζωή. “Μου έλειψαν τόσο πολύ όλοι μου οι φίλοι, και γι’ αυτό είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μπορώ να επιστρέψω στο σχολείο”… είπε.
Δείτε όλη τη μαρτυρία στο «The Electronic Intifanda».

Και κάποιοι απολογητές της Ισραηλινής πολιτικής…

Κάποιοι προσπαθούν να εξισώσουν το θύτη με το θύμα, κατηγορούν για «αντισημιτική προπαγάνδα» όποιον ασκεί κριτική στο κράτος του Ισραήλ και για τρομοκρατία τους Παλαιστίνιους.

Απλώς θα απαντήσουμε με δυο τρεις φωτογραφίες:

1.Ο χάρτης της πορείας κατοχής – κατάκτησης της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ, δεν αφήνει περιθώρια για να σκεφτούμε κάποιου είδους «επιμερισμό ευθυνών». Είναι φανερό ποιος επιτίθεται σε ποιον και με ποιο σκοπό.

2. Οι φωτογραφίες των πιστών ορθόδοξων εβραίων που αντιτίθενται στην πολιτική του Ισραήλ στο Παλαιστινιακό κι είναι υπέρ της Γάζας και της Παλαιστίνης, δεν αφήνουν περιθώρια να νοιώσει κανείς μας … αντισημίτης. Όπως λένε κι οι ίδιοι οι εβραίοι διαδηλωτές … «δεν είμαστε εμείς αντισημίτες, το κράτος του Ισραήλ είναι φασιστικό».

3. Ο κατάλογος με τις χώρες που έχουν καταδικαστεί από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μέσα στο 2018, όπου το Ισραήλ κατέχει την πρώτη θέση με 21 !!! (είκοσι μία) καταδίκες, έναντι 1 (!!! Μίας) των Ιράν, Συρία, Βόρεια Κορέα, ΗΠΑ, Ρωσία κ.ά. δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το ποιος είναι και αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ο χειρότερος τρομοκράτης του κόσμου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: