Mετά από αίτημα ΚΚ Ισραήλ – ΧΑΝΤΑΣ οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΚΕ συνυπογράφουν έκκληση βουλευτών όλου του κόσμου

Οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΚΕ συνυπογράφουν έκκληση βουλευτών όλου του κόσμου, μετά από αίτημα του ΚΚ Ισραήλ και του Δημοκρατικού Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα (ΧΑΝΤΑΣ).

Οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΚΕ συνυπογράφουν έκκληση βουλευτών όλου του κόσμου, μετά από αίτημα του ΚΚ Ισραήλ και του Δημοκρατικού Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα (ΧΑΝΤΑΣ).

Συγκεκριμένα, σε επιστολή, που απέστειλε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ προς το ΚΚ Ισραήλ, σημειώνεται πως το Κόμμα μας θετικά ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του ΚΚ Ισραήλ και του Δημοκρατικού Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα (ΧΑΝΤΑΣ), που απευθύνεται στους βουλευτές των Κοινοβουλίων όλου του κόσμου, συνυπογράφει την Κοινή Ανακοίνωση η οποία «καταδικάζει έντονα την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Κνεσέτ να απαγορεύσει στο μέλος της, Όφερ Κασίφ (ΧΑΝΤΑΣ – ΤΑΑΛ) να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών της Κνεσέτ και την επίθεση σε όλους τους Άραβες μέλη της Κνεσέτ και στους αιρετούς αντιπροσώπους, που οργανώνεται από φασιστικές δεξιές οργανώσεις στο Ισραήλ, απλά επειδή απαιτούν τον άμεσο τερματισμό του πολέμου».

Ταυτόχρονα υπογραμμίζεται πως «το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό του ΚΚ Ισραήλ, των κομμουνιστών και των άλλων αγωνιστών που παλεύουν σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες. Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τον ελληνικό λαό για να σταματήσει τώρα η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ και η σφαγή στη Γάζα και να τερματιστεί η κατοχή, για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, δίπλα στο Ισραήλ, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, να σταματήσουν οι εποικισμοί στη Δυτική όχθη». 

Η Κοινή Ανακοίνωση ΚΚ Ισραήλ – ΧΑΝΤΑΣ: 

«Εμείς, τα υπογεγραμμένα μέλη των Κοινοβουλίων από όλο τον κόσμο, καταδικάζουμε έντονα την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Κνεσέτ να απαγορεύσει στο μέλος της, Όφερ Κασίφ (ΧΑΝΤΑΣ – ΤΑΑΛ) να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών της Κνεσέτ. Καταδικάζουμε επίσης την επίθεση σε όλους τους Άραβες μέλη της Κνεσέτ και στους εκλεγμένους αντιπροσώπους, που οργανώνεται από φασιστικές δεξιές οργανώσεις στο Ισραήλ, απλά επειδή απαιτούν τον άμεσο τερματισμό του πολέμου!

Μια τέτοια τιμωρία είναι μια μορφή πολιτικής δίωξης που κλιμακώνεται ώρα με την ώρα στο Ισραήλ ενάντια στους Άραβες Παλαιστίνιους και τους αριστερούς Εβραίους – εργάτες, δασκάλους, μελετητές και ακτιβιστές. Καταγγέλλουμε το “κυνήγι μαγισσών” που κήρυξαν οι ισραηλινές αρχές ενάντια στις επικριτικές φωνές εντός της ισραηλινής κοινωνίας και καλούμε το ισραηλινό κοινοβούλιο να μην παραμελήσει τις βασικές αξίες και τα θεμέλια της δημοκρατίας – ειδικά σε περιόδους πολέμου.

Θεωρούμε την απόφαση απαγόρευσης ως πλήγμα στην πολιτική και ανθρώπινη στάση καταγγελίας της κατοχής και του πολέμου και ως περιορισμό του καθήκοντος και του δικαιώματος του βουλευτή να εκφράζει κριτική κατά των πολιτικών της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου. Αυτές οι πολιτικές θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και το μέλλον των πολιτών συνολικά στην περιοχή, σύμφωνα με τη γνώμη των βουλευτών της ομάδας ΧΑΝΤΑΣ- ΤΑΑΛ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πολιτικούς, τοπικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και ακτιβιστές και με όλες τις φωνές που ασκούν κριτική μέσα στο Ισραήλ, που διώκονται επειδή απαίτησαν να σταματήσει ο πόλεμος και τονίζουμε την υποστήριξή μας στον αγώνα για μια διαρκή ειρήνη, ισότητα, γνήσια ελευθερία και δικαιοσύνη στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: