Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας

Με ψήφους 90% υπέρ το ΕΚ Μασσαλίας, γνωστό για την ταξική του στόχευση, εντάχθηκε κι επίσημα στους κόλπους της ΠΣΟ.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές μέσα από τη Διεθνή μας στήλη, στους διαρκείς αγώνες του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, που στέκει πραγματικά σα φάρος ταξικού προσανατολισμού, μέσα σε ένα θλιβερό από άποψη συσχετισμών συνδικαλιστικό τοπίο στη Γαλλία.

Η μαχητικότητα και η αταλάντευτη στάση  Εργατικού Κέντρου UD CGT 13 De Bouches du Rhone, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, εξηγεί και την ένταξή του στην ΠΣΟ, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα χθες στη διάρκεια του συνεδρίου της οργάνωσης.

Στα θέματα συζήτησης του συνεδρίου ήταν οι εργατικοί αγώνες στη Μασσαλία και τη Γαλλία συνολικά, ενώ έγινε αποτίμηση της κατάστασης στο διεθνές εργατικό κίνημα και τη δράση της ΠΣΟ.

Ξεχωριστή μνεία έγινε στους αγώνες των Ελλήνων Εργαζομένων και την αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στο ΕΚ Μασσαλίας. Ειδική αναφορά έγινε στην απεργία των εργαζομένων της Cosco, η οποία έχει δραστηριότητα και στο λιμάνι της Μασσαλίας.

Η απόφαση για ένταξη του ΕΚ Μασσαλίας, λήφθηκε μετά από συζήτηση και μυστική ψηφοφορία, όπου το 90% των συνέδρων ψήφισαν υπέρ της εισόδου στην ΠΣΟ.

Το γεγονός αυτό χαιρετίστηκε από το γγ της ΠΣΟ, Γιώργο Μαυρίκο, που υπογράμμισε την ευρωπαϊκή και διεθνή σημασία αυτής της εξέλιξης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: