Μεγάλη διεθνής ζήτηση για το πειραματικό φάρμακο της Κούβας κατά του κορονοϊού – 100 νοσηλευτές από τη χώρα ζήτησε η Τζαμάικα

15 χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά της Ιντερφερόνης, ενός αντιϊκού σκευάσματος που ήδη έχει δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη χρήση του σε Κινέζους ασθενείς του κορονοϊού.

H εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού αυξάνει κατακόρυφα το διεθνές ενδιαφέρον για ένα κουβανικό αντιϊκό φάρμακο, το οποίο ήδη από την αρχή της κρίσης χρησιμοποιείται στην Κίνα, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Πρόκειται για την Ιντερφερόνη Άλφα 2Β, η οποία είναι “φαρμακευτικό προϊόν, όχι εμβόλιο”, όπως επισήμανε ο Εντουάρντο Μαρτίνες, πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας BioCubaFarma, θέλοντας να προλάβει την παραπληροφόρηση περί “κουβανικού εμβολίου”. Το πειραματικό φάρμακο που αποτελεί ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι γιατροί στη μάχη κατά του κορονοϊού, παρασκευάζεται από κοινοπραξία σε Κούβα και Κίνα. Αυτή τη στιγμή 15 χώρες στη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία ενδιαφέρονται για την αγορά του φαρμάκου. Στο ίδιο το νησί ως αυτή τη στιγμή καταγράφονται τέσσερα κρούσματα, τρεις Ιταλοί τουρίστες κι ένας Κουβανός. Προς το παρόν τα σύνορα της χώρας παραμένουν ανοικτά.

Ο κεντρικός σχεδιασμός βοηθάει επίσης και στο φλέγον ζήτημα των προστατευτικών μασκών, στις οποίες παρατηρείται πλέον έλλειψη διεθνώς, καθώς ανάμεσα στα μέσα που χρησιμοποιείται είναι και η αξιοποίηση υφάσματος που χρησιμοποιείται κανονικά για σχολικές ποδιές. Ήδη έχουν ραφτεί 196000 μάσκες, ενώ ο στόχος είναι να φτάσουν το 1 εκ. Στην Κούβα στρέφουν τις ελπίδες τους άλλα καπιταλιστικά κράτη της Καραϊβικής, όπως η Τζαμάικα, που έχει κηρύξει κατάσταση καταστροφής λόγω του ιού, ζητώντας ενίσχυση του συστήματος υγείας της με 100 νοσηλευτές.

 

Δείτε ακόμα:

Τη χρήση αντιϊκού φαρμάκου από την Κούβα προτείνει στην ιταλική κυβέρνηση η κουβανική κοινότητα της χώρας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

3 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: